Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Första titt på Bränn alla mina brev

Första titt på Bränn alla mina brev

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 augusti 2021

Nu är filminspelningen av Alex Schulmans succéroman "Bränn alla mina brev" igång.

SF Studios och Film i Väst går samman för att göra nästa års mest efterlängtade svenska film. Idag kan vi ta del av en första bild från "Bränn alla mina brev" med bland annat den internationella stjärnan Bill Skarsgård på rollistan.

Gustav Lindh, Bill Skarsgård och Asta Kamma August. Foto: SF Studios/Film i Väst.
Gustav Lindh, Bill Skarsgård och Asta Kamma August. Foto: SF Studios/Film i Väst.

Inspelningen av filmen Bränn alla mina brev är nu officiellt igång, och vi har fått en allra första bild från den storskaliga produktionen.

För regi står den internationellt hyllade regissören Björn Runge som senast gjorde den Oscarsnominerade filmen The Wife med Glenn Close och Jonathan Pryce.

– Att få liv i ett manuskript är en enorm utmaning, speciellt om man som jag är intresserad av uppriktighet. Med dessa fantastiska skådespelare och med ett inspirerande team bakom mig har vi nu påbörjat resan mot premiären, säger Björn Runge i ett pressmeddelande.

Huvudrollerna spelas av Bill SkarsgårdAsta Kamma August och Gustav LindhMarika Lindström och Sten Ljunggren medverkar som Karin Stolpe och Sven StolpeSverrir Gudnason gestaltar Alex Schulman och Sonja Richter spelar Amanda Schulman.

– Den här filmens tillblivelse har varit en märklig resa för mig. Jag fattar inte hur det gått till, att en efter en av Sveriges absoluta skådespelarelit bestämmer sig för att vara med. Att Sverrir ska spela mig är särskilt kittlande, för han är ju rent ut sagt utsökt, varje gång jag ser honom i en film eller serie blir jag lugn, vill ha kvar honom i scenen, han får aldrig gå, säger Alex Schulman.

Nu är det också klart att Jacob Mühlrad kommer att göra musiken till Bränn alla mina brev.

"Bränn alla mina brev" har premiär på svenska biografer under hösten 2022.

MER LÄSNING: 

Första trailern till nya Utvandrarna

NÄSTA ARTIKEL