Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Första titlarna till Monsters of Film 2019 släppta

Första titlarna till Monsters of Film 2019 släppta

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
11 juli 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
11 juli 2019

Då kommer alla monster tillbaka till Stockholm!

Header till Monsters of Film 2018.
Förra årets poster till Monsters of Film.

Den 14-20 oktober är det dags för Sveriges kultfestival för skräck, science-fiction, dark arthouse och fantastik, Monsters of Film att äga rum i Stockholm. Nu har årets tema och de första filmtitlarna släppts.

Nytt år, ny skräckfilmsfestival. Monsters of Film är ett härligt inslag i den svenska filmvärlden, som vi på Filmtopp har lyft fram och övervakat sedan 2015.

Nu har vi nåtts av den goda nyheten att årets upplaga hålls mellan den 14-20 oktober och att årets tema är "djävulen". Hela festivalen kommer att genomsyras av den oheliges närvaro, både på film, i samtal och som populärkulturell symbol.

FÖRSTA TITLARNA

Vi släpper programmet först när hösten nalkas, men nu när årets tema avslöjats kan vi inte låta bli att smälla till med tre fina titlar ni kan gotta er åt i väntan på ett regnigt oktober:

HAIL SATAN? (2019)

Penny Lane har gjort en omtalad dokumentär om en ny våg av motstånd mot den ultrakristna högern i USA. Organisationen The Satanic Temple förespråkar jämlikhet, social rättvisa och en kyrka skild från staten. Trots satanistiskt bildspråk använder de genomgående den kristna högerns egna metoder och tillvägagångssätt i sin kamp.

EFTER FILMEN följer ett samtal om hur djävulen och satan används som symbol i populärkulturella sammanhang, till vilka ändamål och varför.

NIGHT OF THE DEMON  (1957)

(aka Curse of the Demon, aka Demonens förbannelse)

Vi är milt sagt överlyckliga över att få chans att visa denna helvetiska klassiker för vår monstriga publik, som knyter an till både vår nya satsning på klassisk skräck och årets djävulusiska tema.

COME TO DADDY (2019)

Elijah Wood och Stephen McHattie är tillbaka i en gastkramande familjeskräckthriller, regisserad av nyzeeländaren Ant Thompson a.k.a. producenten bakom Turbo Kid, The Greasy Strangler och Housebound.

Ska du gå på Monsters of Film 2019?

NÄSTA ARTIKEL