Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Första reaktionerna på Zack Snyder's Justice League

Första reaktionerna på nya Justice League

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 mars 2021

Högt och lågt bland de internationella kritikerna.

HBO:s efterlängtade "Zack Snyder's Justice League" är här. Den fyra timmar långa versionen som är tänkt att fullfölja regissörens vision för superhjältestoryn. Så hur blev resultatet om den internationella kritikerkåren får bestämma? Det står klart att de minst sagt är kluvna.

MER LÄSNING:
Ny fartfylld trailer till Zack Snyder's Justice League
Nytt på HBO i mars

Efter att ha fått lämna produktionen på Justice League (2017) och ersättas av Avengers-regissören Joss Whedon är Zack Snyder nu tillbaka med sin sanna version av det maxade superhjälte-eposet. Det är därmed dags att ta in juryns dom: får Snyder upprättelse för haveriet den förra filmen anses vara – eller måste han tas ifrån rätten att göra fler superhjältefilmer?

Svaret är kort och gott... varken eller.

Den internationella kritikerkåren lyckas inte enas gällande nya Justice League som i skrivande stund har ett kritikersnitt på 55/100 enligt Metacritics. Med detta sagt har inte majoriteten gett filmen ljumma betyg. Tvärtom styrs pennorna åt varsitt håll. 

Så här skriver ett urval av de kritiker som hyllar "Zack Snyder's Justice League": 

"Filmen som var omöjlig att titta på har förvandlats till en av de bästa superhjältefilmer som någonsin gjorts." – The Telegraph (100/100)

"Utöver att fånga in en känsla av verklig ondska och att lyfta karaktärerna till nya nivåer är den en av de mest visuellt trollbindande filmerna genren skådat." – Variety (90/100)

"Den är så bombastisk att den får Batman v. Superman att framstå som blygsam." – RogerEbert.com (88/100)

Så här skriver ett urval av de kritiker som sågar "Zack Snyder's Justice League": 

"Films själ, så liten som den är, förblir oförbättrad, och längden på 242 minuter är nästan omöjlig att ta sig genom i och samma en sittning." – The Hollywood Reporter (30/100)

"Zack Snyder's fyra timmar långa version av Justice League ger en inte mycket att glädjas över." – The New York Times (30/100)

"Medvetet ostrukturerad och stillastående skulle filmen kunna anses vara en avstickare i genren – om den inte bara vore så himla tråkig." – Slant (25/100)

Sammanlagt har 33 tunga internationella tidningar tyckt till om "Zack Snyder's Justice League" som släpps på HBO Nordic 18 mars. Det råder inga tvivel om att den, precis som "Watchmen", "300" och "Batman v. Superman: Dawn of Justice" är ännu en vattendelare av regissören.

För mer läsning --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL