Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Solo

Första reaktionerna på Solo: A Star Wars Story

David Lindahl | Nyhet
17 maj 2018
David Lindahl | Nyhet
17 maj 2018

Kritikerna är överlag positiva men några är delade.

Solo: A Star Wars Story har haft premiär på filmfestivalen i Cannes och de första reaktionerna har nu anlänt. Kritikerna är överlag positiva men det finns en och annan som inte är fullt så imponerad.

I förrgår hade Star Wars-spinoffen Solo: A Star Wars Story premiär på Filmfestivalen i Cannes. Den medverkade utanför den officiella tävlingen och drog en stor publik. Nu har de första reaktionerna från kritiker anlänt.

Filmen berättar historien om den unge Han Solo som dras in i en smugglingshärva som så småningom gör att han träffar bland andra Chewbacca och Lando Calrissian.

Rotten Tomatoes har filmen i skrivande stund 70 procent, vilket innebär att 30 procent inte tycker filmen är godkänd. Vissa kritiker påpekar meningslösheten med filmen och hävdar att dess existens är onödig. Huruvida Alden Ehrenreich är en trovärdig Han Solo eller inte verkar vara en vattendelare. De flesta är överens om att han inte känns som Harrison Fords Solo men samtidigt ändå har något ungt och charmigt över sig.

Metacritic är lite mer skeptiska och där ligger Solo: A Star Wars Story på 65 av 100 efter 36 bedömda recensioner. Svenska medier var lite mer kritiska. Aftonbladet gav filmen en tvåa och Sveriges Radio kallade Solo: A Star Wars Story för "fantasilös".

Ska du se Solo: A Star Wars Story på bio?