Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl & Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #96

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
29 juli 2020
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
29 juli 2020

Din ENDA vän i film- och streamingdjungeln.

"Everdahl & Karlssons film TV" är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

High Sierra
Foto: Warner Bros.

Det 96:e avsnittet av Everdahl & Karlssons film TV (ja, vi närmar oss jubileet med stormsteg!!!) blir en liten specialare. Först bjuds det på lite semestersnack och några ord om vår nyligen bortgångna stjärna Oliva de Havilland.

Därefter blir det pang på med sista rundan (men som första rundan istället! Sedan, för att mätta vår kroniska POD-abstinens, smashas det till med en klassikerrepris – Humphrey Bogart-filmen High Sierra från 1941.

Sista rundan (fast som första rundan):

The Night Manager
"The Night Manager". Foto: HBO Nordic.

C-G: Det snackas den brittiska kriminalserien Fearless, som nu går att se på SVT Play. Serien består av sex stycken 45-minutersavsnitt och vi väntar med spänning på att få höra om C-G tycker vi ska slänga oss över dem eller inte.

Johan: Fram med dansskorna och värm upp pipan! Johan rotar i arkiven och gräver fram fem Bing Crosby-tips!

Göran: Vad har Tom Hiddleston och Hugh Laurie gemensamt? Tja, utöver att vara två begåvade britter så är de också med i The Night Manager, en John le Carré-serie som finns att svepa på HBO Nordic!

Har du missat något tidigare avsnitt? Oroa dig inte – du hittar ALLA här!

NÄSTA ARTIKEL