Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Eurovision song contest

Försnack: Everdahl & Karlssons film TV #94

Eric Diedrichs | Nyhet
01 juli 2020
Eric Diedrichs | Nyhet
01 juli 2020

Efter sång och dans ska mordmisstänkt apa förhöras.

"Everdahl & Karlssons film TV" är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför avsnitt #94!

Eurovision
"Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga". Foto: Netflix.

Det kommande avsnittet av "Everdahl & Karlssons film TV" dukar för en kulinarisk måltid av lukulliska mått! Inte nog med att det snackas Will Ferells Eurovision-komedi, en apa ska förhöras för mord och Edward af Sillén gästar. DESSUTOM bjuds det på smått och gott från Apple TV+ OCH C-G dyker huvudstupa före i SVT:s sommarsatsning med 50+ filmer regisserade av kvinnor!

Detta, om något, låter som ett avsnitt där precis ALLTING kan hända och vi är givetvis taggade till tänderna. Här är några titlar vi vet kommer att dyka upp…

What Did Jack Do?

David Lynch pressar en apa i ett ytterst märkligt förhör – ligger den bananslukandes uslingen bakom ett mord? Sanningen måste fram!

Lost Bullet

En ny smällkaramell från Netflix som osar av 70-talets actionrullar. Folk slåss och kör bil, inte mycket handling utöver det. Nästan inga digitala specialeffekter och folk är filmade i helfigur i slagsmålen så att man ser vad alla gör. Trevligt och helt opretentiöst.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Will Ferrell och Rachel McAdams spelar två schlagertokiga islänningar som viger sina liv till ett enda mål – att vinna Eurovision Song Contest. Självinsikten är givetvis lika med noll och de kan inte för sina liv förstå varför ingen i hemorten hejar på dem (korta svaret är att de är urkassa).

Eurovision-veteraner Edward af Sillén gästar och delar med sig av sina åsikter!

Har du missat något avsnitt av Everdahl & Karlssons film TV? Oroa dig inte, du hittar alla avsnitt här!