Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Everdahl och Karlssons film TV

Försnack: Everdahl & Karlssons #90

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 maj 2020

Din ENDA vän i film- och streamingdjungeln.

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, garvade kritiker kända från morgon-tv och Gokväll, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De bevakar och tipsar – och plockar ut guldkornen, medan de gafflar och gnabbas över Görans köksbord i Vasastan i Stockholm. Aktuella tips för det mesta, men ibland kommer det gäster som Jessika Gedin, Tomas Alfredson och Sissela Kyle och pratar filmklassiker, från Vredens druvor till Carrie och Saturday Night Fever.

Kort sagt tips, trams, allvar, anekdoter. Och mer tips. Om de får säga det själva: detta är podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

Förbered dig inför nästa avsnitt!

Everdahl & Karlssons

Imorgon släpps nästa avsnitt av "Everdahl & Karlssons film TV". Denna gången ska först två TV-serier diskuteras – The Eddy (Netflix) och I Know This Much Is True. I Sista rundan ska Johan prata om Ema, som har premiär på fredag på bio och VOD, Göran om HBO-filmen Bad Education och C-G om TV-serien Deutschland 86.

The Eddy (Netflix)

I den nya Netflixserien The Eddy står en jazzklubb i Paris i fokus, eller ja, snarare vissa individer som rör sig i den. Whiplash-regissören Damien Chazelle har regisserat två avsnitt och står med som exekutiv producent. Om han lyckas blåsa liv i även detta musikstycke, får du veta i morgondagens avsnitt!

I Know This Much Is True (HBO Nordic)

I denna miniserie ser vi Mark Ruffalo och Mark Ruffalo i huvudrollerna. Den trefaldigt Oscarsnominerade skådespelare spelar nämligen både Dominick Birdsey, en medelålders man som försöker få ut sin schizofrena tvillingbror från ett mentalsjukhus, och, så klart, brodern i fråga.

Ema (Bio/VOD)

Ema är en dansare som med sin armé av kvinnliga bundsförvanter rör sig som koreograferat på Valparaísos gator. Bakom hennes coola yta finns ett trauma. Den misslyckade adoptionen av en problemtyngd och stökig pojke, som hon och pojkvännen Gastón "lämnat tillbaka" till barnhemmet.

Bad Education (HBO Nordic)

Bad Education följer skolföreståndaren Frank Tassone (Hugh Jackman). Karismatisk, driven och omtyckt lyckas han göra en gymnasieskola i Roslyn Heights, New York till en av de bästa i landet. Men så visar det sig att både han och kollegan Pam har några skelett i garderoben. Hugh Jackman har hyllats för sin insats och imorgon får vi veta om han bör byta namn till Hugh Jackpot eller inte.

Deutchland 86 (SVT Play)

Nu har fortsättningen på Deutchland 83 kommit till SVT Play. Förra säsongen bjöd på allt från skön action till gråa DDR-politiker. Om fortsättningen är lika charmig återstår att se!

Här hittar du det nya avsnittet – och alla andra med!

NÄSTA ARTIKEL