Författaren avslöjar: Jake Gyllenhaal kunde spelat Batman i Nolans filmer

Författaren avslöjar: Jake Gyllenhaal kunde spelat Batman i Nolans filmer

Filmtopp
23 september 2023 kl. 15:05

Berättar också vem som skulle ha spelat Gåtan

Från 2005 till 2012 skrev Christian Bale in sig i populärhistorien som Batman i Christopher Nolans älskade filmtrilogi. Nu avslöjar David S. Goyer att Jake Gyllenhaal var nära att få rollen.

Sedan början av 2000-talet har superhjältefilmerna duggat tätt, men de flesta är ändå överens om att Christoper Nolans Batman-filmer kanske är genrens allra mest lyckade. I tre filmer fick vi följa Christian Bale i rollen som Batman/Bruce Wayne, där den andra filmen The Dark Knight brukar hållas som det stora mästerverket. Mycket tack vare Heath Ledgers oförglömliga rolltolkning som Jokern.

I det senaste avsnittet av Happy Sad Confused Podcast avslöjar nu manusförfattaren David S. Goyer att en helt annan skådespelare kunde ha haft rollen som "Läderlappen" – men att lotten till slut landade på Christian Bale.

Författaren avslöjar: Jake Gyllenhaal kunde spelat Batman i Nolans filmer
Jake Gyllenhaal som Batman? Foto: Warner Bros / Open Road Films

Författaren avslöjar – Jake Gyllenhaal kunde spelat Batman i Nolans filmer

Oscarsnominerade Jake Gyllenhaal har under åren bjudit på flera ikoniska och många gånger utmanande rollprestationer. En roll han också hade kunnat få – åtminstone enligt David S. Goyer, som skrev Nolans Batman-trilogi tillsammans med regissören och dennes bror Jonathan – är den som Bruce Wayne.

– Det var flera personer som provspelade och jag hade förespråkat Gyllenhaal. Jag menar, Gyllenhaal är otrolig, Christian Bale är otrolig, så vem vet [vad som hade blivit bäst], säger Goyer i podcasten och berättar att de till slut valde mellan Christian bale och Gyllenhaal för rollen som "The Dark Knight".

På frågan om det finns filmat material kvar från när Jake Gyllenhaal provspelade som Batman i Batman-dräkten säger han: "Jag tror det, ja." Han säger också att Warner Bros. ville ha Leonardo DiCaprio i rollen som Gåtan, men att Goyer då sa "det är inte så vi arbetar".

Det sista var ingen kritik mot DiCaprio som skådespelare, utan snarare att författartrion byggde filmserien efter Bruce Wayne och inte en tidigare bestämd skurk. För den tredje filmen, menar han, passade helt enkelt Bane bäst som skurk sett till Bruce Waynes utveckling.

Nu håller vi tummarna för att materialet med Jake Gyllenhaal som Batman seglar upp ut på YouTube.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL