Flykten från hönsgården 2 på gång

Flykten från hönsgården 2 på gång

Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 29 april 2018 kl. 12:04

Hönorna ska återvända i en uppföljare.

Flykten från hönsgården.
Flykten från hönsgården. Foto: Aardman Animations.

Historien om hönorna som försöker fly från den hönsgård som håller de instängda ska få en uppföljare. Stop motion studion Aardman Animations håller just nu på att utveckla fortsättningen.

Det har gått 18 år sedan hönorna försökte fly från hönsgården i stop motion-filmen Flykten från hönsgården. Kända studion Aardman Animations, som också producerat verk som Wallace och Gromit, låg bakom filmen. Flykten från hönsgården är än i dag den mest framgångsrika stop motion-filmen på bio med sina enligt Box Office Mojo 224 miljoner dollar i internationella intäkter.

Nu rapporterar NME att en uppföljare till hönsäventyret håller på att utvecklas av Aardman Animations. Manusförfattarna Karey Kirkpatrick och John O’Farrell låg bakom den första filmen och ska också enligt uppgifterna arbeta på fortsättningen. Regissören Sam Fell som bland annat regisserade Bortspolad och ParaNorman väntas ställa sig bakom kameran.

De engelska rösterna i Flykten till hönsgården bestod av skådespelare som Mel Gibson och Julia Sawalha. Den svenska rollistan till översättningen var tung med namn som Kjell Bergqvist, Björn Granath, Eva Rydberg och Sven Melander.

Vad uppföljaren kan tänkas handla om eller vilka skådespelare som ska inkluderas är i nuläget oklart. Det är inte heller bestämt när det nya stop motion-äventyret kan tänkas ha biopremiär.

Tidigare har vi också rapporterat om att Henry Selick ska göra stop motion-produktionen Wendell and Wild med Jordan Peele och Keegan-Michael Key.

Behöver vi en uppföljare till Flykten från hönsgården?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL