Hero gradient image

Barnskådisar sökes för nytt film-äventyr

Sebastian Håkansson | Nyhet
30 maj 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
30 maj 2017

Kan fyra kids från Malmö rädda världen? 

Finns här några snälla barn
Idag startar en unik och annorlunda casting för André Hedetoft's långfilm "Finns här några snälla barn".

Idag startar en unik och annorlunda casting för André Hedetoft's långfilm Finns här några snälla barn,  som söker efter fyra färgstarka barn och ungdomar från Malmö - som ska rädda världen.

När en apokalyps bryter ut mitt under årets fridfulla Julaftonsfirande och alla vuxna blir levande döda, har fyra kids bara nittio minuter på sig att rädda sina föräldrar, julen och resten av världen. Men exakt vilka barn och ungdomar man letar efter är det ingen som vet - inte ens filmskaparen själv.

"Det kan verkligen vara vem-som-helst." säger regissör André Hedetoft "Jag vill hitta fyra spännande kids som under dramatiska omständigheter tvingas samarbeta trots deras olikheter. I manuset har jag därför gett utrymme för fascinerande personligheter, olika åldrar och kön. Dom barn och ungdomar vi hittar kommer helt enkelt att bli till karaktärerna i filmen."

Finns här några snälla barn har hämtat inspiration från Astrid Lindgrens sagor med starka barnkaraktärer och tillsatt en stadig dos av det fantastiska. Filmen tar ett helt nytt grepp om en annars uttjatad genre genom att skildra en apokalyps i realtid berättad helt från kidsens perspektiv.

"Jag leker alltid med det extraordinära för att berätta något djupt personligt. I detta fallet använder jag zombie-apokalypsen som slår ut alla vuxna och tvingar ut dom fyra barnen på ett fantastisk äventyr där de måste upptäcka att deras egna brister egentligen är deras äkta superkrafter." säger regissör André Hedetoft.

Finns här några snälla barn
Nu kan du söka en av de fyra rollerna för den kommande filmen "Finns här några snälla barn".

Vill man bli en av dom fyra som räddar världen har man till den 21 juni på sig att söka. Castingen pågår under sommaren och därefter kommer de fyra barn och ungdomar mellan 8-16 år som väljs ut träffas regelbundet under hösten för att få skådespelarträning och utveckla karaktärerna tillsammans.

Som extra bonus kommer dom olika rollerna dessutom att framställas och bli till egna actionfigurer - med tillhörande unik superkraft.

"Valet av barnskådespelare kommer att vara avgörande för såväl inspelningsarbetet som filmens berättarnerv och visuella intryck. Barnens personlighet, uthållighet och mod är de byggstenar filmen vilar på" – säger casting director Anja Schmidt

Om man är intresserad av att söka till castingen kan man skriva till Anja Schmidt på filmoteater@gmail.com för mer information.