Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Oscarsakademin inför nya kriterier

Oscarsakademin inför nya kriterier

Kristian Andersson | Nyhet
15 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
15 juni 2020

Vill göra galan mer inkluderande.

Oscarsakademin arbetar på att göra Hollywood mer inkluderande, detta genom att sätta upp nya nomineringskriterier. Det är ännu inte känt vilka specifika kriterier det rör sig om.

The Hollywood Reporter ger oss nyheten att Oscarsakademin kommer presentera en del förändringar den 31:a juli. Man vill sätta upp nya kriterier med målet att öka mångfalden i Hollywood.

På senare år har Oscarsakademin fått utstå kritik för sin brist på mångfald, vilket bland annat resulterade i hashtaggen #OscarsSoWhite på sociala medier. I samband med de protester som råder runt om i världen flaggar akademin nu för framtida ändringar i form av nya nomineringskriterier. Den 31:a juli kommer den att presentera i detalj vilka de nya kriterierna blir.

Tillsammans med Producers Guild of America arbetar akademin för att göra filmvärlden mer jämlik. De nya kriterierna kommer att träda i kraft 2021. En förändring vi vet om redan nu är att det alltid kommer nomineras 10 filmer i kategorin Bästa film. Idag har man istället varierande antal filmer, mellan 5 till 10 filmer.

I skrivande stund består Oscarsakademin av 32 procent kvinnor och 16 procent av personer med annan hudfärg än vit. Detta betyder att mångfalden fördubblats sedan förra året.

*Fortsätt scrolla för fler nyheter!*