Filmtopp slog stort rekord 2022 – över 17 miljoner besök

Filmtopp slog stort rekord 2022 – över 17 miljoner besök

Filmtopp
Uppdaterad 11 januari 2023 kl. 06:01 | Publicerad 10 januari 2023 kl. 15:01

Hemsidan med växtvärk

Utöver att lansera flera nya funktioner och en app gjorde Filmtopp ett rekordstarkt år. Bästa dagen visade sig vara den 23 december med över 78 000 unika besökare.

Filmtopp slog stort rekord 2022 – över 17 miljoner besök

Vi på Filmtopp kan med glädje meddela att vi har nått nya höjder under ännu ett rekordår för verksamheten. Under 2022 ökade antalet besökare med råge – upp 58 procent.

Med totalt 17,3 miljoner besök under 2022 var det inte bara det nya året som firades in på nyårsafton utan också ett dunderrekord. Det gör att Filmtopp.se med god marginal kvalar sig in på Ocasts topp 50-lista över Sveriges största sajter. 

– Vi är otroligt glada och stolta över våra siffror för det gångna året. Med stor ödmjukhet vill vi tacka alla våra läsare och fans, som vi skapar vårt innehåll för varje dag, säger Eric Diedrichs, Filmtopps chefredaktör.

Parallellt med trafikutvecklingen har kännedomen av varumärket Filmtopp stärkts i samma takt bland både annonsörer och samarbetspartner. Något som inte minst har återspeglats i flera kreativa event och kampanjer som genomförts under året.

– Det är ingen hemlighet att vi befinner oss i en lågkonjunktur där marknaden för landets streamingtjänster och filmaktörer har ett tuffare läge. Dessutom är tittarbeteendet annorlunda nu i jämförelse med hur det var under pandemi, då det periodvis inte fanns så mycket mer att göra än att titta på film och serier. Detta innebär än större kravbild för de byråer som fått uppdraget att annonsera för streamingtjänsterna. Att göra som man alltid gjort kommer inte att fungera under 2023 för att nå ut i bruset, säger Sebastian Håkansson, MD på Filmtopp.

Han fortsätter:

– Data, content och kreativitet är fundamentet i vårt bolag. Tre faktorer som just gör att en kampanj sticker ut och får en helt annan respons med Filmtopp i processen. Det är hos oss målgrupperna finns.

Filmtopp nu som app

Största nyheten från det gångna året var lanseringen av Streamtopp – som finns tillgänglig på både Filmtopps hemsida och app.

Användaren ska på under 30 sekunder kunna få fram sevärda film och serietips. Helt baserade på vilka stremingtjänster den har och utifrån vilken genren som lockar mest. Appen, som finns både för Android och iPhone, släpptes även på norska och engelska som språkalternativ. 

NÄSTA ARTIKEL