Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmtopp Viddla

Filmtopp och Viddla inleder samarbete

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 april 2021

Vill öka medvetenheten hos ungdomar om att de kan strömma film lagligt och gratis.

Film- och seriesajten Filmtopp.se inleder ett samarbete med filmtjänsten Viddla – en digital streamingplattform för bibliotek. Tillsammans ska de upplysa ungdomar om de lagliga streamingmöjligheter ett gratis bibliotekskort ger.

Filmtopp och Viddla

I dag är det enklare än någonsin att se film legalt. Men trots det fortsätter otillåten strömning och nedladdning från piratsajter och illegala, eller dåligt skyddade, strömningstjänster.

– Vi vill öka medvetenheten hos ungdomar om att de kan strömma film lagligt och gratis. Filmtopp har ett genuint engagemang för film och en dialog med en yngre publik som vi ser positivt på, säger Staffan Dykes, ansvarig för Viddla på BTJ.

Filmtopps primära besökare är ungdomar, den målgrupp biblioteken har svårast att nå. Omställningen till att erbjuda strömmad film har dessutom inte gått lika snabbt som lån av e-böcker. Även om behovet av att hålla avstånd har fått många bibliotek att satsa extra på e-tjänster finns det fortfarande kommuner som enbart erbjuder fysisk film.

BTJ driver streamingtjänsten viddla.se, en etablerad digital streamingplattform som erbjuder folkbibliotek och låntagare en katalog på över 1700 titlar.

Snabb tillgång på bibliotekens stora utbud.

Viddla har ett minst lika stort utbud som merparten av andra streamingaktörer i Sverige, men med en skillnad – tjänsten är helt gratis för användaren. Allt som behövs är ett bibliotekskort på ett bibliotek anslutet till Viddla.

– Utmaningen är att så få ungdomar känner till möjligheten då biblioteken har svårt att nå dem, där kan vi hjälpa till. Och vi hoppas att fler bibliotek ställer om digitalt, då kan de bygga en relation med en ny ung målgrupp, säger Sebastian Håkansson MD på Filmtopp Media.

Samarbetet inleds med att filmtips från Viddlas utbud presenteras i Filmtopps och Viddlas kanaler. Inför varje helg lyfter Filmtopps redaktion fram handplockade filmer som låntagarna kan streama helt kostnadsfritt – direkt från datorn, plattan eller mobilen. På så vis kommer svenska ungdomar varje månad att exponeras för ett axplock av Viddlas fantastiska utbud.

Filmtopp och Viddla inleder sitt samarbete officiellt den 1 april 2021.

Kontakt BTJ:
Staffan Dykes, produktägare, Viddla
staffan.dykes@btj.se
+46 765 45 01 03

Kontakt Filmtopp:
Sebastian Håkansson, MD, Filmtopp
sebastian@filmtoppmedia.se
+47 925 50 413

NÄSTA ARTIKEL