Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Everdahl och Karlsson

Filmtopp inleder samarbete med “Everdahl & Karlssons”

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 april 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 april 2020

Din enda vän i film- och streamingdjungeln.

Nu inleder Filmtopp ett samarbete med podcasten “Everdahl & Karlssons Film TV”, som drivs av kritikerna Göran Everdahl och C-G Karlsson, samt tecknaren och populärkulturexperten Johan Andreasson.

I en tid sprängfylld med film- och seriemöjligheter behövs guider. Inte minst sett till det enorma streamingutbudet som letar sig in i våra hem. “Vad ska vi se ikväll?!” är numera frågan på allas läppar.

Everdahl & Karlsson Film TV

Tack och lov har vi en trio filmvetare som kan svara på just detta. Göran Everdahl och C-G Karlsson, kritiker kända från teve, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert, driver nämligen den fantastiska podcasten Everdahl & Karlssons Film TV, där de både delar med sig av sprillans nya rekommendationer och dammar av gamla klassiker.

Filmtopp går mot strömmen.

Trots att behovet är större än någonsin, befinner sig kultursverige i en orolig tid. Inte minst har landets biografer det tufft. Men i tider där kulturen får stå åt sidan går Filmtopp mot strömmen och satsar extra hårt på kulturjournalistiken.

– Förutom det lyckade projektet med Streamly Play, som fått över 20.000 användare, är vi stolta över att inleda samarbetet med Everdahl & Karlssons Film TV. Vi ser fram emot att lyfta fram dessa fantastiska filmvetares diskussioner och analyser för våra läsare, säger Eric Diedrichs, chefredaktör på Filmtopp. 

Den 25 april släpper Everdahl & Karlssons Film TV sitt nästa avsnitt, nummer 89 i ordningen, där de bland annat kommer att prata om Billy Wilders femfaldigt Oscarsbelönade klassiker Ungkarlslyan (The Apartment, 1960). Missa inte detta.