Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmfestivalen i Toronto nominerar The Square

Filmfestivalen i Toronto nominerar The Square

Sebastian Håkansson | Nyhet
25 juli 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
25 juli 2017
Ruben Östlunds The Square
Ruben Östlunds The Square. Foto: TriArt Film

Idag tillkännagavs vid en presskonferens att The Square är uttagen till den internationella filmfestivalen i Toronto, av många rankad som den mest inflytelserika efter Cannes.

Regissören och manusförfattaren Ruben Östlunds satiriska drama The Square vann i våras Guldpalmen, filmvärldens mest prestigefulla pris, på filmfestivalen i Cannes. På filmfestivalen i Toronto kommer filmen att visas i sektionen Special Presentations där högprofilerade filmer visas; filmerna av de största regissörerna med de största skådepelarna och där man också ofta får en första antydan om potentiella Oscarskandidater.

The Square beskrivs som ett träffande satiriskt drama som speglar vår samtid – om gemenskap, civilkurage och den välbeställda människans behov av självcentrering i en allt osäkrare omvärld.

– Det känns otroligt kul att följa upp Cannes med en sådan fin visning i Toronto där hela den nordamerikanska industrin är på plats. Turist var en sån oerhörd succé, vart vi än gick ropade man man Rubens namn efter honom… säger filmens producent Erik Hemmendorff i ett pressmeddelande

The Square har premiär på svenska biografer över hela landet den 25 augusti.