It-filmerna får en prequel-serie

It-filmerna får en prequel-serie

30 mars 2022 kl. 11:03

Ny serie om den onda clownen Pennywise på väg.

Stehpen Kings läskiga skapelse monstret Pennywise, kommer få möjlighet att skrämma ytterligare generationer. Enligt källor från Vulture är nämligen en ny serie under uppbyggnad.

Clownen har de senaste decennierna fått ett allt sämre rykte. Från att tidigare ha associerats med skoj och lustigheter förknippar många idag clownen med skräckfilm, ondska och andra obehagligheter. Detta mycket som en följd av Stephen Kings bok It (på sv. Det), och de filmadaptioner som gjorts på romanen. Huvudhandlingen i It går ut på att en grupp försakade barn i en amerikansk småstad tvingas kämpa mot en ond kraft vid namn Pennywise, mer känd som It, en clownliknande figur som dödar människor i barnens omgivning utan att de vuxna märker någonting. 

Prequel vid namn "Welcome to Derry"

Nu kan tidningen Variety meddela från anonyma källor att ännu en filmatisering på den ondskefulla clownen från It, är antågande. Enligt Variety är det HBO Max som utvecklar idén, som enligt uppgifter är en prequelserie, det vill säga en serie som utspelar sig innan den första It-filmen. Serien går för tillfället under namnet Welcome to Derry och tar enligt uppgifter från Variety vid på 1960-talet, det vill säga innan huvudberättelsen drar igång, och kommer inbegripa Pennywise bakgrundshistoria.

Bill Skarsgård spelade It

För en svensk publik kan denna nyhet vara extra kul med tanke på att Pennywise spelades av svenske Bill Skarsgård i de nya filmatiseringarna, en prestation som applåderades av kritikerna. 

För den som är mer intresserad av Stephen Kings filmer har vi på Filmtopp gjort en lista över de vi anser vara de 29 bästa.

Mer läsning: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL