Filmen som Channing Tatum absolut inte ville göra: Tackade nej sju gånger

Filmen som Channing Tatum absolut inte ville göra: "Tackade nej sju gånger"

Emil Oscar Rasmussen
12 februari 2023 kl. 21:02

"Jag var tvungen att göra den"

Hjärtekrossaren Channing Tatum kastar just nu kläderna som "Magic Mike" för tredje gången – men det är långt ifrån alla av sina roller han uppskattat lika mycket. Det finns specifikt en roll som Channing Tatum absolut inte ville göra och som han "tackade nej till sju gånger".

Channing Tatum är just nu aktuell med Magic Mike's Last Dance – den tredje filmen där skådespelaren tar sig an rollen som den strippande sexsymbolen Mike Lane. Med tanke på hur många gånger vi har fått se Tatum som Mike Lane är det uppenbart att det är en roll han uppskattat att spela.

Det är dock långt ifrån en självklarhet att skådespelare älskar alla uppdrag som landar på deras bord. Tjänster och gentjänster, ekonomiska incitament och andra typer av förbindelser kan ibland leda till roller som inte är speciellt lockande på pappret. Till och med skådespelare med Channing Tatums stjärstatus kan ibland tvingas medverka i filmer de egentligen hade sluppit göra.

För Tatums del finns det specifikt en roll han gärna hade undvikt – och som han aktivt försökte komma undan.

Filmen som Channing Tatum absolut inte ville göra: "Tackade nej sju gånger"
Salma Hayek och Channing Tatum i Magic Mike's Last Dance. Foto: Warner Bros.

Filmen som Channing Tatum absolut inte ville göra: "Tackade nej sju gånger"

För några veckor sedan ställde Channing Tatum upp i en intervju med Vanity Fair, där de lät honom svara på frågor samtidigt som han var kopplad till en lögndetektor. Frågan är om den hade behövts från första början, för en frispråkig Tatum verkade inte ha några problem med att säga precis vad han tyckte.

Stjärnan höll inte ens igen när han fick en fråga som manade honom till att lägga korten på bordet gällande ett rykte om en tidigare roll. Många skådespelare försöker vara väldigt försiktiga och diplomatiska när de pratar om jobb som kanske inte flöt på så smärtfritt som alla inblandade hade hoppats på, men när G.I. Joe: The Rise of Cobra (200) kommer på tal säger Channing Tatum som det är med ett leende på läpparna.

– Jag tackade nej till den första [G.I. Joe] sju gånger, men de hade ett kontrakt med mig, och jag var tvungen att göra den, förklarar Tatum.

Channing Tatum bad om att få sin karaktär dödad i G.I. Joe: Retaliation
Channing Tatum och Dwayne Johnson i G.I. Joe: Retaliation. Foto: 

Channing Tatum bad om att få sin karaktär dödad

Avslöjandet om att han tackade nej till G.I. Joe: The Rise of Cobra sju gånger innan han tvingades in i projektet kom efter att Channing Tatum först fått en fråga om sin medverkan i uppföljaren, G.I. Retaliation (2013). I G.I. Retaliation har Tatum en minimal roll och hans karriär dör redan under filmens första minuter.

Med lögndetektorn kopplad till sig får Tatum frågan om han bad om att få sin karaktär dödad inom de första tio minuterna av uppföljaren och erkänner ögonblickligen att det var precis så det gick till.

– Jag ville inte vara med i [uppföljaren] heller, säger Tatum i intervjun, och får bekräftelse från lögndetektorn att han talar sanning.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL