Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Avicii

Film om Avicii på gång

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 september 2021

Ett nytt perspektiv på den älskade artisten

Just nu pågår arbetet med en ny film om Avicii. Filmen kommer utforska Tim Berglings liv och ge ett nytt perspektiv på världsstjärnan.

I dag rapporterar SVT att arbetas på en ny dokumentär om Avicii. Vad filmen kommer att heta är ännu inte bestämt, men det är musikjournalisten  Henrik Burman som står för regin.

Det är också klart att dokumentären kommer att bygga på nyfilmat material med kollegor, vänner och familj till Tim "Avicii" Bergling. Likaså kommer vi att bjudas på aldrig tidigare visade intervjuer och arkivklipp med stjärnan.

Fokuset uppges ligga på Tim Berglings resa från pojkrummet till världsarenorna, om musiken och pressen från omvärlden.

– Jag vill göra en film som både överraskar och utmanar bilden av Sveriges största internationella artist i modern tid samt belysa hans musikaliska gärning, säger Henrik Burman till SVT om den kommande Avicii-filmen.

Detta är inte den första filmen om artisten, 2017 släpptes Avicii: True stories av Levan Tsikurishvili, som fick stor uppmärksamhet för sitt bitvisa fokus på musikindustrins hårda och utsatta arbetsmiljö.

Däremot ser Burmans dokumentär troligtvis den första filmen om Tim Berglings liv och karriär som kommer ut efter stjärnans död 2018. Sett till att premiärdatumet är satt till 2023, återstår det att se om någon annan "hinner före".

För mer läsning, scrolla vidare eller spana in vår lista med 10 musikfilmer du måste se!

NÄSTA ARTIKEL