Fredrik och Fredrik om tacktalet på Guldbaggen: "Struntar i tittarna"

Filip Hammars löfte: "Kommer aldrig sätta min fot på Guldbaggegalan"

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 22:01 | Publicerad 27 januari 2023 kl. 18:01
ANNONS
ANNONS

"Den där jävla juryn"

I det senaste avsnittet av Filip och Fredrik gick Filip Hammar hårt åt Guldbaggegalan som han menar att han "aldrig kommer att sätta sin fot på". Vidare diskuterade podden Triangle of Sadness-producenten Erik Hemmendorffs "omtumlande" tacktal.

I det senaste avsnittet av Filip och Fredriks podcast dedikerade duon ett längre segment åt Guldbaggegalan 2023. Utan att konkretisera vad han störde sig så mycket på gick Filip Hammar hårt åt galans jury. 

– Jag ska aldrig gå på en Guldbaggegala, aldrig sätta min fot i närheten av en. Det är bedrövligt på alla sätt. Den här jävla juryn. Usch, usch, usch, säger Filip Hammar i podden.

Filip Hammars löfte: "Kommer aldrig sätta min fot på Guldbaggegalan"
Foto: discovery+.

Filip och Fredrik fascinerades över Triangle of Sadness-producentens tacktal

Hammar hann inte prata långt innan hans andra hälft, Fredrik Wikingsson, avbröt för att berätta om vad han fann vara bland det mest omtumlande han sett med årets Guldbaggegalan: Triangle of Sadness-producenten Erik Hemmendorffs tacktal, som de enas om är alldeles för långt. Och udda genomfört.

– Han behandlar det som att det inte är direktsändning, som att det inte är tvåtusen finklädda människor på plats, att det inte är hundratusentals TV-tittare... han tänker liksom högt, säger Fredrik Wikingsson.

Vidare menar Hammar att det är som att Erik Hemmendorff struntar i vad de som tittar kommer att tycka om hans tal – han vill bara hylla de som arbetat på filmen. 

– Jag skrev till nån som skickade det här till mig, att hade det här varit Oscarsgalan hade det varit någon med en sniper som plockat honom om han vägrade gå av. Han hade inte lämnat Dolby Theatre levande med den insatsen, säger Fredrik och fyller på:

– Tänk om Triangle of Sadness vinner för Bästa film och han håller ett motsvarande tal på engelska kommer folk vara mer chockade i Dolby Theatre än när Chris Rock fick på käften av Will Smith

17 minuter in i avsnittet kan du höra när Filip och Fredrik pratar om Guldbaggegalan:

På måndag den 30 januari är Filip och Fredrik aktuella med den nya säsongen av "Alla mot alla".

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL