Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Feel good-sensationen THE FAREWELL på svensk bio i vinter

Feel good-sensationen THE FAREWELL på svensk bio i vinter

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 oktober 2019
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
09 oktober 2019
Foto: A24.

Lulu Wangs dramakomedi "The Farewell", som gjort succé på biografer i USA, får svensk biodistribution med NonStop Entertainment. Filmen tippas bli årets uppstickare på Oscarsgalan, har 99% positiva recensioner enligt Rottentomatoes och spelade in 19 miljoner dollar på biografer i USA.

Awkwafina (Oceans 8, Crazy Rich Asians, Paradise Hills) gör huvudrollen som Billi, en ung kinesisk-amerikansk kvinna som åker tillbaka till sin födelsestad Changchun för att umgås med sin döende farmor – att farmodern har cancer är dock inget familjen tänker låta sjuklingen själv få veta. The Farewell, som är "baserad på en faktisk lögn", får svensk biopremiär i januari 2020.

Handling: Kinesisk-amerikanska Billi (Awkwafina) blir hemkallad till släkten i Changchun. Fastän de vet att familjens matriark, farmor Nai Nai, bara har veckor kvar att leva har de bestämt att inte låta Nai Nai själv få veta att hon har cancer. Ett bröllop används som förevändning för att familjen ändå ska kunna samlas och ta farväl. The Farewell är en rolig och rörande familjeskildring baserad på en verklig lögn, i regi av Lulu Wang och med komedistjärnan Awkwafina (Oceans 8, Crazy Rich Asians) i huvudrollenFilmen har blivit en av årets mest omtyckta uppstickare hos både biopublik och kritiker.

"The Farewell" har svensk biopremiär i januari 2020.