Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Fares Fares spelar huvudrollen i nya Viaplay-originalet Partisan

Fares Fares spelar huvudrollen i nya Viaplay-originalet Partisan

Sebastian Håkansson | Nyhet
09 augusti 2019
Sebastian Håkansson | Nyhet
09 augusti 2019
Foto: Foto: Amir Chamdin/Warner

Efter flera stora internationella succéer är det äntligen dags för Fares Fares att göra sin första svenska tv-serie sedan genombrottet i Hollywood. Nya Viaplay-originalet Partisan utspelar sig i det idylliska jordbrukssamhället Jordnära, en gated community med en tillsynes perfekt yta där vi får följa Fares i rollen som Johnny. Partisan regisseras av Amir Chamdin och har nordisk premiär 2020 på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay.

- Jag har länge velat göra något på svenska eftersom det var ett tag sen, och Amir och jag har försökt jobba ihop i evigheter men inte riktigt hittat något lämpligt. Sen kommer Amir med Partisan, och efter ett par möten så var det ingen tvekan, detta måste jag bara göra, säger Fares Fares.

Nordic Entertainment Groups (NENT Group) fokus på originalproduktioner fortsätter med uppemot 20 nya premiärer varje år, där Partisan är ännu en i raden av satsningar med Nordens största stjärnskådespelare. Inspelningarna har redan påbörjats och pågår till slutet av sommaren.

- Partisan liknar inget annat jag har gjort tidigare. När Fares klev ombord så besannades inte bara en dröm jag har haft länge, utan två, att nu få jobba med en av världens bästa skådespelare, men också att äntligen få se Fares Fares i huvudrollen i en svensk crime- och thrillerserie, säger Amir Chamdin.

Partisan produceras av Warner Bros., som bland annat producerat Älska mig för Viaplay. Producent är Johanna Wennerberg och kreativ producent är Fares Fares. Partisans fem avsnitt har nordisk premiär på Viaplay under 2020.

- Partisan är en unik kriminalthriller med ett högaktuellt underliggande tema och en otroligt stark rollbesättning. Vi på Viaplay är väldigt stolta över möjligheten att tillsammans med Amir Chamdin och Warner Bros få producera denna fantastiska serie som kommer överraska tittarna på många sätt, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay.

Fares Fares gjorde nyligen succé i 19-faldigt Emmynominerade Chernobyl, och har även spelat i Rogue One: A Star Wars Story, och Westworld. Amir Chamdin har tidigare bland annat regisserat Viaplay-originalet Hassel och långfilmen Cornelis.