Fansens lyriska reaktion på Hugh Grant som Oompa-Loompier i Wonka: "Ett geni"

Fansens lyriska reaktion på Hugh Grant som Oompa-Loompier i Wonka: "Ett geni"

Emil Oscar Rasmussen
12 juli 2023 kl. 13:10

Hugh Grant stjäl showen i Timothée Chalamets Wonka-trailer

Under gårdagen släpptes den första trailern till kommande "Wonka", med Timothée Chalamet i huvudrollen som Willy Wonka. Det är dock Hugh Grant som stjäl showen i trailern när han dyker upp som en Oompa-Loompier – något som lett till närmast lyriska reaktioner från många fans.

Inför julen 2023 är det premiär för efterlängtade Wonka, med Timothée Chalamet i huvudrollen som Roald Dahls älskade karaktär Willy Wonka, från Kalle och chokladfabriken. I den nya filmen kommer vi att få följa en ung Wonka och hur han påbörjade sin resa mot att etablera ett chokladimperium. Vi får också se hur han kommer i kontakt med "Oompa-Loompier" för första gången – det lustiga lilla folkslaget som arbetar i Willy Wonkas chokladfabrik.

Under gårdagen kom den första officiella fullängdstrailern till Wonka och det är just en Oompa-Loompier som stjäl showen, och det är inte vilken som helst, utan en spelad av Hugh Grant.

Fansens lyriska reaktion på Hugh Grant som Oompa-Loompier i Wonka: "Ett geni"

Det är i slutet av trailern som Hugh Grants Oompa-Loompier-karaktär dyker upp – och hans skruvade roll verkar fullkomligt älskas av fans, även om en hel del även gör sig lustiga över den. Twitter-användare skriver bl.a. att Hugh Grant var "född för att spela Oompa-Loompier", att den som castade honom är "ett geni" och det är hans "galnaste roll". 

Regissören om Hugh Grant som Oompa-Loompier: "Den roligaste, mest sarkastiska skitstövel jag träffat"

Det nämnda "geniet" som valde ut Hugh Grant som Oompa-Loompier till filmen var filmens regissör, Paul King.

– Han är den roligaste, mest sarkastiska skitstövel jag träffat, säger King till The Hollywood Reporter när han förklarar varför han castade Hugh Grant i den aningen oväntade rollen.

Utöver Chalamet och Grant medverkar även välkända skådespelare som Olivia Colman, Rowan Atkinson, Sally Hawkins och Keegan-Michael Key m.fl. i filmen

"Wonka" med Timothée Chalamet och Hugh Grant har premiär i december 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL