Nu på bio

Det senaste på biofronten!

EXTRA: Neill Blomkamp regisserar uppföljare till 1987-års RoboCop!

EXTRA: Neill Blomkamp regisserar uppföljare till 1987-års RoboCop!

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
12 juli 2018
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
12 juli 2018

Uppföljaren tar vid där 1987-års "RoboCop" tar slut och går under namnet "RoboCop Returns". 

Fodralet till Robocop
Foto: Orion Pictures

1987 tågade Paul Verhoevens robotpolis in på biografer världen över. Filmen är en splatterfest laddad till bredden med blodsqiubs och satir. Uppföljarna blev, som som många gånger förr, besvikelser men nu ämnar produktionsbolaget MGM och regissören Neill Blomkamp (District 9, Elysium) rätta till detta!

Plåtniklas återvänder! Regissören till District 9 och Elysium, Neill Blomkamp, har fått ansvaret att återuppliva RoboCop-serien. Projektet går under namnet RoboCop Returns och är en direkt uppföljare till Paul Verhoevens satiriska splatterfest från 1987. Produktionsbolaget MGM håller i trådorna och originalets författare Ed Neumeier återvänder likaså. Manus utgår från en gammal idé som var tilltänkt att användas som uppföljare till originalet redan innan RoboCop 2 var påtänkt. Justin Rhodes (The Terminator) agerar exekutiv producent.

Blomkamp meddelar följande i en intervju med filmsajten Deadline angående det nya projektet:

Originalet påverkade mig enormt som barn. Jag älskade den och den förblir en klassiker, med riktig mening under ytan. Förhoppningsvis är det någonting vi kan komma närmare i skapandet av uppföljaren. Det är mitt mål. 

Vad som är så häftigt med RoboCop är att, precis som i bra Westerns, Sci-fi-filmer, och draman, den mänskliga kontakten är riktigt viktig. Det som lockar mig nu är någon som söker efter sin förlorade identitet, som blivit tagen av folk som utnyttjar den, och ser hans minne skuffat av händelser. Det är mest fängslande. 

I RoboCop från 1987 får vi följa polisen Alex som nästan stryker med i en otäck bilolycka, och deltar i ett experiment som gör att han kan leva vidare – med en robotkropp. Han har glömt stora delar av sitt liv och kämpar med sitt minne, samtidigt som han slåss för de goda mot stadens korruption.

Lås oss hålla tummarna att projektet lämnar startgroparna ordentligt och inte går samma öde till mötes som Blomkamps senaste franchise-uppföljare, en direkt uppföljare till Aliens, som tyvärr lades ned. Likaså lades utvecklingen av uppföljaren på hans kortfilm "Firebase" ned, detta efter en misslyckade crowdfunding-kampanj.

Låter "RoboCop Returns" som ett lovande projekt?