Nu på bio

Det senaste på biofronten!

EXTRA: Final Fantasy blir TV-serie

EXTRA: Final Fantasy blir TV-serie

Eric Diedrichs | Nyhet
28 juni 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
28 juni 2019

Sony satsar stort på live action-version av TV-spelsklassikern.

Några av karaktärerna i Final Fantasy.
Vilka av de klassiska spelkaraktärerna får vi återse i Sonys Final Fantasy-serie?

Det första Final Fantasy-spelet lanserades redan 1987. Sedan dess har franchisen expanderat till att inkludera filmer, TV-serier och 15 stycken TV-spel. Nu ska Sony göra den allra första Final Fantasy-serien i live action-format.

Vad har Mortal Combat, Super Mario Bros., Double Dragon, Assassins Creed och Hitman gemensamt? Jo, alla är exempel på älskade TV-spel som har fått söndersågade filmadaptioner. Och de är långt ifrån ensamma. Det tycks nästan vila en förbannelse över hela idén med att flytta över ett spel till filmformatet.

Trots den stora andelen misslyckade TV-spelsadaptioner, verkar konceptet ha fått en nytändning i filmvärlden. Exempel på spel som ska rulla upp på bioduken är: Tetris, Sonic, Call of Duty, Uncharted, Minecraft och Monster Hunter.

Nu rapporterar Variety att Sony satsar stort på att förvandla den älskade spelserien Final Fantasy till en TV-serie i live action-format.

Än så länge vet vi inte särskilt mycket om handlingen, men det sägs att serien kommer att utspelas i Eorza – en fantasyvärld som först introducerades i Final Fantasy XIV. Likaså har det också sagts att den skall "utforska kampen mellan magi och teknologi i ett uppdrag som skall bringa fred i ett land i konflikt" och innehålla både nya och gamla ansikten.

För mer läsning, spana in vår krönika "Därför fungerar inte TV-spelsfilmerna".