Nu på bio

Det senaste på biofronten!

EXTRA: Chris Rock gör ny Saw film

EXTRA: Chris Rock gör ny Saw film

Kristian Andersson | Nyhet
17 maj 2019
Kristian Andersson | Nyhet
17 maj 2019

Chris Rock jobbar på en ny Saw spinoff

Foto: Lionsgate

Den framgångsrika filmserien "Saw" består redan av 7 delar och en spinoff. Nu ska Chris Rock göra nästa film som även den blir början på någonting nytt.

Amerikanska medier rapporterar att skådespelaren Chris Rock tillsammans med produktionsbolaget Lionsgate ska göra en Saw reboot.

Rock berättar följande:

Jag har varit ett fan av Saw sedan den första filmen 2004 och jag är exalterad över möjligheten att ta det till ett nytt intensivt och skruvat ställe.

Saw-filmerna kretsar kring Jigsaw, en ingenjör som har metastaser i huvudet och för att slippa lida försöker han ta sitt liv. När självmordet misslyckades upptäckte han att man värdesätter livet mer efter en sådan dödlig aktion. Därför bygger han dödsfällor och fångar personer som inte uppskattar vad de har.

Franchisen har varit riktigt framgångsrik och det var ingen mindre än James Wan som började med den. De har nu omsatt en summa på 1 miljard dollar och den som gjorde bäst ifrån sig ekonomiskt var Saw från 2017, detta betyder att folk långt ifrån är trötta på tortyrskräcken.

Lionsgate VD Joe Drake berättade följande när Chris Rock kom till dem för att diskutera en möjlig Saw spinoff:

När Chris Rock kom in till oss och beskrev sin fantastiska vision i kusliga detaljer som ger nytt liv till Jigsaws värld hoppade vi alla ombord.

Tydligen är det inte Rock som kommer regissera, utan Darren Lynn Bousman, men Rock producerar projektet.

MovieFone berättar att vi får se den nya filmen 23 oktober 2020.

Är du taggad på en Saw spinoff av Chris Rock? Spana också in de högst rankade skräckfilmerna i världen!