EXTRA: Cameron Diaz gör comeback – med The Holiday 2

RYKTE: Cameron Diaz gör comeback – med The Holiday 2

Filmtopp
Uppdaterad kl. 22:12 | Publicerad 06 december 2022 kl. 14:12

17 år efter originalfilmen sägs fortsättningen vara på gång

Efter år borta från filmvärlden sägs det att Cameron Diaz gör comeback. Nu återförenas hon med Kate Winslet och Jude Law för att göra en uppföljare till "The Holiday".

Under 90-talet var hon en av Hollywoods största stjärnor med ett omedelbart genomslag i The Mask (1994), där hon spelade mot den stigande stjärnan Jim Carrey. Sedan dess har vi sett Cameron Diaz i filmer som Den där Mary (1998), I huvudet på John Malkovich (1999), Charlies änglar (2000), Shrek (2001), Vanilla Sky (2001), Gangs of New York (2002), Charlie Änglar (2003) och givetvis Holiday (2006).

Men sedan 2014 har det varit förhållandevis tyst från den BAFTA-belönade skådespelerskan, som tidigare sagt att hon har gått i pension. I år fyller hon 50 år och det firas enligt källor till The Sun med en oväntad comeback.

Cameron Diaz i The Holiday
Nu är semestern över. Foto: Sony Pictures

Cameron Diaz klar för The Holiday 2

Nu rapporterar The Sun att stjärnan uppges vara klar för att medverka i uppföljaren till just The Holiday – tillsammans med sina medspelare Jude Law, Kate Winslet och Jack Black.

Under årens gång har The Holiday blivit en julklassiker och ett fast, årligt inslag i många hem. Enligt en källa till The Sun påbörjas inspelningen av The Holiday 2 nästa år.

"Planen är att börja filma nästa år, primärt i Storbritannien och i Europa, men huvudrollsinnehavarna har skrivit på och är ombord", ska källan ha sagt.

Stor ekonomisk succé

Med en budget på 70 miljoner pund och ett box office-resultat på 200 miljoner pund blev The Holiday en stor ekonomisk framgång. Hur mycket betalt Cameron Diaz kan tänkas få för att lämna sin pension vet vi inte i dagsläget, men gissningsvis blir det inte helt gratis.

Cameron Diaz
Cameron Diaz i en klassisk scen i "Den där mary". Foto: 20th Century Fox

Fler filmer med Cameron Diaz på gång

Tidigare i år, närmare bestämt den 29 juni, kunde vi rapportera att det redan då fanns rykten om en långfilm med Cameron Diaz i huvudrollen. På Twitter delade nämligen Jamie Foxx ett telefonsamtal mellan sig själv, Cameron Diaz och Tom Brady där de meddelade att hon skulle vara med i en ny actionfilm på Netflix. Detta har dock inte blivit officiellt bekräftat.

UPPDATERING: Nancy Meyers som skrev och regisserade första filmen säger nu att ryktet inte är sant. Även Kate Winslet säger samma sak. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL