EXTRA: Bröderna Lejonhjärta får TV-serie – Thomas Vinterberg regisserar

EXTRA: Bröderna Lejonhjärta får TV-serie – Thomas Vinterberg regisserar

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 06:03 | Publicerad 08 mars 2024 kl. 00:03

"Ett stort ansvar"

Nu står det klart att Astrid Lindgrens "Bröderna Lejonhjärta" blir ny serie, under regi av Thomas Vinterberg som blev Oscarsnominerad för "En runda till".

Har du länge drömt om att få se en ny Bröderna Lejonhjärta? Då är drömmen plötsligt väldigt nära att bli sann. Det är inga mindre än Deadline som rapporterar att Astrid Lindgrens klassiker ska komma till liv på nytt, den här gången i form av en serie. Den ska produceras av Media Res som bland annat gör hyllade The Morning Show med Jennifer AnistonApple TV+. Astrid Lindgren AB är även de högst involverade i projektet.

Foto: SF Studios.

Thomas Vinterberg regisserar TV-serien Bröderna Lejonhjärta

Personen som ska regisserar serien Bröderna Lejonhjärta är Thomas Vinterberg som nyligen nådde stora framgångar med den danska dramakomedin. Filmen vann Oscarn för Bästa utländska film, och Vinterberg blev även nominerad för Bästa regi. Så här säger han om att få ta sig an den stora svenska klassikern:

Bröderna Lejonhjärta är möjligen det viktigaste kulturella arvet från mina föräldrars generation. Den står som en milstolpe från min barndom, skarpt lysande i minnet. Projektet är ett stort ansvar och samtidigt en betydande dröm som går i uppfyllelse, att skapa serien baserad på denna enorma och rörande berättelse – och på så sätt bidra till att föra den vidare till mina barns generation. 

I berättelsen följer vi två bröder, Karl och Jonathan Lion, när de lämnar den naturliga världen bakom sig för att ge sig ut på ett livsavgörande äventyr i det mytiska landet Nangiyala. Lindgrens berättelse utforskar tidlösa teman som kärlek och förlust, mod och rädsla, tyranni och uppror. Bröderna tvingas snabbt växa upp för att undvika, avslöja och övervinna de dunkla, mystiska krafterna som hotar att skrämma de godhjärtade människorna.

Tanken är att denna spännande produktion ska bli en miniserie, alltså att den slutar med en enda säsong.

Än så länge har vi inget premiärdatum för serien om Bröderna Lejonhjärta. Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL