Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
EXTRA: Anne Heche kommer inte att överleva

Anne Heche dödförklarad – blev 53 år gammal

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 augusti 2022
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 augusti 2022

Anne Heche blev 53 år gammal.

Det var under fredagen den 5 augusti som skådespelaren Anne Heche, 53 år, var med om en svår bilolycka. En vecka senare meddelade en talesperson för Heche att hon inte förväntades överleva sviterna av olyckan. Hon har sedan dess dödförklarats.

Uppdatering: Anne Heche har nu dödförklarats i juridisk mening. Skådespelaren är bekräftad hjärndöd och hennes hjärta hålls slående endast för att kunna avgöra om organ kan doneras.

Fredagen den 5 augusti inkom rapporterna om att Anne Heche varit med om en allvarlig bilolycka. Nyheten följdes snart upp av tragiska klipp där Heche sågs föras från olycksplatsen där hon hade kraschat in i ett bostadshus i Los Angeles, varefter en kraftig eldsvåda utbröt.

Nu har en talesperson för Heches familj kommit med en uppdatering om skådespelarens kritiska tillstånd till Deadline och andra amerikanska medier. Enligt uttalandet kommer Heche inte att överleva sviterna av olyckan.

– Dessvärre har Anne Heche drabbats av svår anoxisk hjärnskada och befinner sig fortfarande i koma, i ett kritiskt tillstånd, till följd av olyckan. Hon förväntas inte överleva, lyder uttalandet.

Familjen meddelar vidare att Heche valt att donera sina organ och att hon just nu hålls vid liv för att avgöra om organdonationer är möjliga.

Uttalandet från familjen, via talespersonen, inleds med att tacka alla som har lämnat välönskningar och bett för att Heche skulle överleva samt sjukhuspersonalen som har tagit hand om henne. I meddelandet hyllar familjen också skådespelaren:

– Anne hade ett stort hjärta och berörde alla som träffade henne med sin generösa själ. Utöver sin extraordinära talang, såg hon spridandet av vänlighet och glädje som sitt livsverk – inte minst genom att utöka acceptansen för vem man kan älska. Hon kommer att bli ihågkommen för sin modiga ärlighet och saknad för sitt ljus.

Heche har vårdats på sjukhus sedan olyckan den 5 augusti. Skådespelare kraschade då med sin bil in i ett bostadshus, varefter det fattade eld. Brandkåren anlände till platsen och det krävdes en besättning på 59 personer för att bekämpa branden. Enligt Deadlines uppgifter tog det över en timma innan räddningsarbetarna kunde föra Heche från olycksplatsen, svårt brännskadat. I samband med att hon fördes i säkerhet var skådespelaren vaken och kunde kommunicera, men hon förlorade strax därefter medvetandet och återfick det aldrig igen.

Husets ägare och hennes husdjur lyckades avlägsna sig från olycksplatsen utan några fysiska skador.

Kort efter olyckan spreds klipp på hur Heche körde genom bostadsområdet i en rasande fart. Till följd av omständigheterna meddelade polis att de utreder om hon har kört påverkad. Under torsdagen meddelade polisen att deras prover visade på narkotika i blodet. Fler tester väntar dock för att eventuellt kunna utesluta substanser som kan förekomma till följd av medicinsk behandling.

NÄSTA ARTIKEL