EXTRA: Alla Star Wars-spinoffs läggs på is

EXTRA: Alla Star Wars-spinoffs läggs på is

Uppdaterad 04 juli 2021 kl. 06:07 | Publicerad 23 juni 2018 kl. 14:06

Solo-filmen blev en ekonomisk besvikelse. Nu pausas utvecklingen av alla Star Wars-spinoffs.

Lucasfilm
Star Wars Rebels

Lucasfilm pausar alla Star Wars-filmer förutom Episode IX, troligtvis på grund av att "Solo: A Star Wars Story" gick sämre än förväntat. Episode IX har premiär runt jul 2019.

 

Solo: A Star Wars Story hade för inte så länge sedan premiär, men det gick inte alls som LucasFilm och Disney förväntat sig. Medan Rogue One drog in över 400 miljoner dollar på den amerikanska marknaden under första månaden, har Solo genererat 192 miljoner dollar under sina första fyra veckor. Collider rapporterar nu att alla andra Star Wars-spinoffs sätt på paus av Lucasfilm.

Det har tidigare rapporterats att Stephen Daldry var i utvecklingarna om en ny film om Obi-Wan Kenobi och att James Mangold jobbar på en film om prisjägaren Boba Fett. Nu har studion gått ut med att de pausar alla Star Wars-filmer för att lägga all energi på Star Wars: Episode IX som har premiär vid jul 2019.

Medan Star Wars: Episode IX är under arbete kommer också riktlinjgerna och uppläget för den nästkommande Star Wars-trilogin av Rian Johnsons att tas fram. Du kan också läsa om att nio Star Wars filmer är planerade.

Vad tyckte du om Solo: A Star Wars Story?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL