Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alexander Karim, Foto: Johnny Wohlin

EXKLUSIVT: Alexander Karims bok blir TV-serie

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 februari 2022

Produceras av en global streamingjätte

I ett samtal med Filmtopp avslöjar Alexander Karim att hans debutroman "Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död" ska bli TV-serie. Dessutom att det är en global streamingjätte som köpt upp rättigheterna.

Alexander Karim har lämnat ett hektiskt år bakom sig för att kliva in i ett annat. Utöver att ha spelat huvudrollern i pandemidramat Glaciär, har han haft en betydelsefull roll i Amazons jätteserie The Wheel of Time, filmat TV-serien The Box, börjat spela in de nya serierna The Swarm och Clark och frontat långfilmen The Woman Under the Bed. Vid sidan av skriver han en ny bok och smider planer för sin första roman Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död.

I en exklusiv intervju med Filmtopps Eric Diedrichs avslöjar han att debutroman ska bli TV-serie och att jättebolag ligger bakom satsningen:

– Nu vet jag inte hur mycket jag får säga, men det är en global streamingjätte som har tagit sig an den och en av världens största producenter ska producera. Vi kommer att samproducera med Bad Flamingo och så ska jag spela huvudrollen. Vi håller på nu att skriva manus och så får vi när det blir klart. Men ni kommer att få veta någonting mer relativt snart, säger Alexander Karim.

Underhållningsroman med skruvas twist

Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död beskrivs som en skruvad underhållningsroman, med vibbar av Memento och Måndag hela veckan.

Handling: När Jonas Paulsson vaknar på morgonen tror han att det är en helt vanlig söndag. Han äter frukost, går en sväng på stan och blir därefter brutalt mördad i sitt hem. När han sedan vaknar upp oskadd i sängen tänker han självklart att det hela var en mardröm. Men snart inser han att dagen han vaknar upp till är lördagen, dagen innan hans förestående död.

Lördagen verkar till synes likadan som första gången han upplevde den, förutom små, små skillnader. Stämningen på middagsbjudningen är inte lika hjärtlig, och tittar inte hans fru på mobilen lite oftare än förra gången? Han går och lägger sig och upptäcker när han vaknar att han har gått ytterligare en dag bakåt i tiden. Nu är han mer beslutsam än förvånad. Jonas Paulson inser att han har fått en unik möjlighet. Kommer hans handlingar kunna förändra det som ska hända? Hur många dagar tillbaka i tiden måste han gå för att lyckas förhindra sin plötsliga död?

När TV-serien av Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons död börjar spelas in, vet vi i dagsläget inte.

NÄSTA ARTIKEL