Ewan McGregor & Ethan Hawke: "Brittisk press gör allt till hundskit"

Ewan McGregor kommer till Göteborg i januari

Filmtopp
04 januari 2024 kl. 09:01

Prisas på Göteborgs filmfestival

Den brittiske stjärnan Ewan McGregor kommer till Göteborg för att ta emot Honorary Dragon Award på Göteborg Film Festival. Han kommer också att delta i ett Actors Talk. Under festivalen visas några av McGregors främsta filmer.

Göteborg Film Festival presenterar stolt 2024 års mottagare av Honorary Dragon Award Ewan McGregor. Den hyllade skådespelaren kommer att närvara på Göteborg Film Festival för att ta emot hederspriset, delta i ett Actors Talk och presentera Niclas Larssons Mother, Couch, där McGregor spelar huvudrollen.

Med roller i filmer som Trainspotting, Moulin Rouge! och Star Wars etablerade han sig tidigt som en av sin generations allra mest mångfacetterade filmstjärnor. Nu, med runt 75 filmroller bakom sig, är Ewan McGregor en av den samtida filmens främsta aktörer.

– Ewan McGregor är en androgyn symbol för Cool Britannia-eran, en romantisk ikon för millennial-generationen och en sabelsvingande franchisetagare i galaxens popkulturella centrum. Men framför allt är han en otroligt skicklig konstnär. Ewan McGregor behärskar stiliserad extravagans, litterär precision och finstämd realism med samma avslappnade självklarhet, och har bevisat sig som en av vår tids verkligt stora skådespelare, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare på Göteborg Film Festival.

Regisseras av svensk i ny film

I 2024 års festivalprogram visas filmen Mother, Couch, som får nordisk premiär på Göteborg Film Festival och tävlar i Nordic Competition. Filmen är regisserad av svenske Niclas Larsson och baserad på Jerker Virdborgs roman "Mamma i soffa". I rollistan syns utöver McGregor även Ellen Burstyn, Rhys Ifans, Lara Flynn Boyle och F. Murray Abraham.

Ewan McGregor kommer att motta hederspriset i samband med en visning av Trainspotting på Stora Teatern. Visningen följs av ett Actors Talk med skådespelaren.

Göteborg Film Festival pågår 26 januari - 4 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL