Everdahl och Karlsson

Everdahl & Karlssons film & TV #162: Past lives-romantik! Malpractice-spänning!

Filmtopp
31 augusti 2023 kl. 14:14

Vår älsklingstrio är tillbaka

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

Johan, Göran och C-G beträder minerad mark när de diskuterar den förhandshyllade, koreansk-amerikanska kärleksfilmen Past lives. Har de ens sett samma film? undrar C-G. Det finns åsikter och de går isär!

Sen är det raka spåret in på akuten med brittiska thrillerdramat Malpractice. Olyckor! Knark! Internutredningar! Och ett och annat "men vafan"-ögonblick. Vilken är doktor Lucindas insyltningsgrad? Och passerar hon, i likhet med Marit Paulsen, gränsen mellan "intensiv" och "badass"? Vad är gubbighetsfaktorn hos Ernst Lubitsch? I synnerhet jämfört med Maurice Chevalier?!

Svaren KOMMER ATT ÖVERRASKA DIG!!! Även The Mamas and the Papas omnämns. Vi lovar.

Past Lives
Foto: A24

Första rundan – Past lives

Oscarstippade Past Lives, som är Celine Songs debutfilm, har hyllats till skyarna, men hela trion sjunger inte med i hyllningskören. Medan Göran beskriver den som "vacker" och C-G är störtförtjust, verkar Johan vara mest bara frustrerad:

– Hela filmen känns som att kolla på en DVD med ett kommentarsspår, säger han, så fort någonting händer så är det någon som talar om vad som händer och vad jag ska känna.

Det fortsätter att hetta till under diskussionen:

– Hade jag vetat om detta hade jag nästan gått fram till dig och föreslagit "ska du inte bara gå ut ur biografen", säger C-G till Johan.

Innan det är dags att sätta betyg inflikar dock Johan om att han har börjat uppskatta filmen mer i efterhand, till skillnad från när han "gick ut från filmen i ett moln av irritation".

Betygen som sätts:

C-G: 5 av 5
Göran: 4 av 5
Johan: 2 av 5

Gemensamt betyg: 4 av 5

Andra rundan

I andra rundan blir det TV, där det pratas om brittiska thrillern Malpractice. En internutredning på ett sjukhus följs och pressen är inte nådig! Väldigt konstruerat men tillräckligt spännande för att podden ska vara förlåtande. Feta cliffhangers utlovas!

Om podcasten Everdahl & Karlssons film TV

Everdahl & Karlssons Film TV

När de inte pratar film för svenska folket i TV driver C-G Karlsson och Göran Everdahl filmpodden Everdahl & Karlssons film TV tillsammans med popkulturexperten Johan Andreasson. Och när det inte poddas bjuds det på artiklar och filmtips på Filmtopp.se.

OM PODCASTEN: I en värld sprängfull av streamingsajter, kabelkanaler och biografer med femton dukar behövs guider som Göran Everdahl och C-G Karlsson, kritiker kända från TV, och Johan Andreasson, tecknare och popkulturexpert.

De ser allt, hela tiden, och tipsar tipsar tipsar – så du kan plocka ut guldkornen. Plus trams, allvar, anekdoter. Och mer tips! 

Everdahl & Karlssons Film TV: podcasten som är DIN ENDA VÄN i film och streamingdjungeln!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL