Euphoria-stjärnan gripen av polis under demonstration

Euphoria-stjärnan gripen av polis under demonstration

29 februari 2024 kl. 11:02

Demonstrerade utanför TV-hus där presidenten befann sig

Under måndagen har "Euphoria"-stjärnan Hunter Schafer arresterats till följd av hennes deltagande i en demonstration för vapenvila i Gaza.

Hunter Schafer, mest känd från sin roll som Jules i TV-serien Euphoria, arresterades under måndagen den 26 februari för att ha genomfört en demonstration tillsammans med ett 30-tal andra på Rockerfeller Plaza 30 i New York. Samtliga demonstranter eskorterades bort av polis med händerna på ryggen och kommer åtalas för olaga intrång, berättar New York Police Department för Variety.

Tillsammans med de andra demonstranterna sågs Schafer iklädd en tröja med texten "VAPENVILA NU" tryckt på, med en banderoll där det stod "HELA VÄRLDEN KOLLAR". Hon hade också setts framför en banderoll med texten "Judar till Biden: Sluta beväpna folkmordet". På sociala medier syns och hörs hon ropa saker som "Inget mer folkmord", "Inga fler vapen, inget mer krig" och "Vapenvila", rapporterar People.

Euphoria-stjärnan gripen av polis under demonstration
Hunter Schafer i "Euphoria". Foto: HBO.

Häktad på obestämd tid

Händelsen inträffade under inspelningen av ett avsnitt av TV-programmet Late Night with Seth Meyers som gästades av president Joe BidenBiden har fått mycket kritik för hur han hanterat frågan om Israel-Hamas-kriget, vilket var den bakomliggande anledningen till demonstrationen. När han fick frågan om ett eventuellt eldupphör i Gaza svarade han "förhoppningsvis nästa vecka". 

Demonstranterna kommer från organisationen Jewish Voice for Peace, som kräver att Biden slutar skicka vapen till Israel och ett omedelbart eldupphör i Gaza. Det finns ännu inga uppgifter om hur länge Hunter Schafer eller de andra demonstranterna kommer hållas kvar i häktet.

Utöver sin roll i "Euphoria" är Schafer senast aktuell i filmen "Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes". "Euphoria" finns att streama här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL