BILDSPECIAL: American Horror Story – premiär för Double Feature

Ensam hemmas Macaulay Culkin gör serie om sin livskris

Filmtopp
19 september 2022 kl. 14:09

Allt vi vet om den kommande dokumentären

Macaulay Culkin, känd från julfilmen "Ensam hemma" har fyllt fyrtiotvå år. Nu jobbar han på serien som ska hjälpa honom att hantera sin medelålderskris.

Ensam hemma-stjärnan Macaulay Culkin har nu hunnit passera fyrtiostrecket med marginal. Men istället för att deppa över den saken, jobbar han nu på en serie som på flera sätt ska lyfta fram det positiva människans medelålderskris. 

I serien Macaulay Culkin’s Midlife Crisis beger sig nu 42-årige Macaulay Culkin ut på en Jorden runt-resa där han ska ta reda på vad det betyder inom olika kulturer att nå den ålderssiffran. På vägen passar han på att göra sådant han alltid velat göra. Men essensen är fortfarande att ta reda på hur vi kan bejaka åldrande i en samtid som är besatt av ungdom. Varför finns det ingenting som heter medelålderslycka? 

Än så länge har vi inget premiärdatum för när vi kommer att få se Macaulay Culkin’s Midlife Crisis, vi har heller ingen information om var den kommer gå att se någonstans. Men dess produktionsbolag Lightbox har gjort flera jobb för discovery+ och HBO som nästa år slås samman till en streamingtjänst, HBO Max-discovery+.

Macaulay Culkins positiva riktning efter de tuffa åren

Ensam Hemma-stjärnan Macaulay Culkin om sitt liv
Foto: 20th Century Fox.

Få skådespelare är lika starkt förknippade med en enda roll som Macaulay Culkin och Ensam hemma där han spelar Kevin, familjens oavsiktligt kvarlämnade barn under julafton. Filmen släpptes 1990 och har sedan dess varit en given rulle för folk runt om i världen att se så fort den mysiga högtiden vankas. Men Ensam hemma blev likväl inte den språngbräda för Culkins karriär, som en först hade kunnat tro. Istället för att få glänsa vidare som skådespelare i andra filmer skulle hans yrkesliv kantas med mindre roller, och utanför det kämpade han länge med drogmissbruk.

I dag uppges den tidigare barnstjärnan däremot må betydligt bättre och med sin medverkan i serier som American Horror Story, Dollface och The Righteous Gemstones har han även fått ny fart på sin karriär. Fansen kommer säkerligen hoppas på att Macaulay Culkin’s Midlife Crisis blir ytterligare ett kliv i rätt riktning för honom.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL