Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ennio Morricone förnekar uttalanden om Quentin Tarantino

Ennio Morricone förnekar uttalanden om Quentin Tarantino

Filip Kruse | Nyhet
13 november 2018
Filip Kruse | Nyhet
13 november 2018

Mästerkompositören säger att han aldrig snackat illa om Tarantino eller hans filmer.

Det har i dagarna spridits nyheter om att den 90-årige kompositören Ennio Morricone, mest känd för sina stycken i Sergio Leones westernfilmer, har talat illa om Quentin Tarantino och hans filmer. Det här dementerar nu Morricone själv på sin hemsida.

Det var Playboy Germany som publicerade en artikel där det framkom att Morricone skulle ha uttalat sig väldigt negativt om Tarantino och hans verk, enligt uppgifterna skulle han ha kallat honom för en "kretin" och hans filmer för skräp. Hårda ord som alltså nu dementeras. Morricone skriver i ett uttalande att han anser att Tarantino är en jättebra regissör, och att han aldrig skulle tala illa om honom. Han har gett mandat till sin advokat att inleda rättsliga processer mot tidningen.

Det är ingen hemlighet att Tarantino själv har höga tankar om Morricone. Han har ofta nämnt Den gode, den onde och den fule som en favoritfilm (där Morricone stod för musiken) och har också länge försökt att få till ett eget samarbete, något han till slut lyckades med i The Hateful Eight, en film Morricone vann en Oscar för.

Vad tycker du om de märkliga påståendena?