Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sagan om ringen-serien blir dyrare än hela filmtrilogin

Sagan om ringen-serien blir dyrare än hela filmtrilogin

David Lindahl | Nyhet
17 mars 2018
David Lindahl | Nyhet
17 mars 2018

Den planerade Sagan om ringen-serien kommer troligen kosta mer än vad filmerna gjorde.

Amazon har tidigare annonserat att företaget har köpt rättigheterna till delar av historierna kring Sagan om ringen. En framtida tv-serie planerar att släppas men prislappen för produktionen kan bli dyrare än hela originaltrilogin.

Sagan om ringen-filmerna uppskattas ha kostat ungefär 281 miljoner dollar att producera. Trilogin tjänade enligt Box Office Mojo in nästan tre miljarder dollar och blev en stor framgångssaga för de involverade finansiärerna.

Amazon har köpt rättigheterna till delar av Tolkiens historia och planerar sedan tidigare en tv-serie. Handlingen är tänkt att utspela sig innan kriget om ringen och skådespelaren Ian McKellen var tidigt ute med att uttrycka sin önskan om att få fortsätta vara en del av Tolkiens fantasivärld som trollkarlen Gandalf.

Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att prislappen på en kommande tv-serie kan bli betydligt högre än Peter Jacksons trilogi. Närmare bestämt 500 miljoner dollar är summan som kalaset kan komma att kosta.

Siffrorna kommer från dokument som Reuters ska ha kommit över. Det redovisas även att Amazons betaltjänst Prime Video har ungefär 26 miljoner betalande kunder i USA, men troligen över 70 internationellt. Detta är med i beräkningarna när företaget planerar sin stora satsning. Totalt visar siffror på att Amazon drar in ungefär fem miljarder dollar på egenproducerat material.

Rättigheterna för Sagan om ringen såldes till Amazon för 250 miljoner dollar och med de nya beräkningarna kan den totala kostnaden för att få fram en färdig produkt bli en dyr saga.

Tror du att en serie om Sagan om ringen kan bli lika bra som filmerna?

NÄSTA ARTIKEL