Nu på bio

Det senaste på biofronten!

En miljon svenskar har sett Mamma Mia 2

En miljon svenskar har sett "Mamma Mia 2"

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
08 oktober 2018
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
08 oktober 2018

I helgen passerade "Mamma Mia! Here We Go Again" 1 miljon svenska besökare.

Ensemblen i Mamma Mia.

Bara två och en halv månad efter biopremiären har nu "Mamma Mia! Here We Go Again" setts av över en miljon biobesökare i Sverige. Vilket gör det till den största sommarfilmen sedan "Mamma Mia! The Movie". "Here We Go Again" är också årets största film med nästan dubbelt så många biobesökare som den andra filmen på listan.

Mamma Mia! Here We Go Again kvalar även in på topp 10-listorna i Sverige över årtiondets största filmer samt engelskspråkiga filmer genom tiderna.

– Biopubliken har verkligen tagit filmen till sina hjärtan. Det är en riktig feelgood-film med fantastiska skådespelare, och förstås ABBA:s underbara musik, som många har sett både två och tre gånger, säger Anna Wig, marknadschef på United International Pictures.

Tio år efter Mamma Mia! The Movie återvänder vi till den grekiska pärlan Kalokairi i en ny musikalfilm med nya låtar baserade på ABBAs låtskatt. Vi återser Oscarsvinnaren Meryl Streep som Donna, Julie Walters som Rosie och Christine Baranski som Tanya. Amanda Seyfried och Dominic Cooper återförenas som Sophie och Sky, medan Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och Oscarsvinnaren Colin Firth återvänder för att spela Sophies tre möjliga pappor: Sam, Bill och Harry.

Har du sett "Mamma Mia! Here We Go Again"?

NÄSTA ARTIKEL