Alla Emmynomineringar 2023 – jämn kamp mellan Succession och Last of Us

Emmygalan flyttas på grund av strejken – då äger den rum istället

Filmtopp
10 augusti 2023 kl. 16:11

Vi får vänta på att se om Skarsgård vinner

Emmygalan skulle ha ägt rum under den första halvan av september. Men på grund av den pågående strejken i Hollywood flyttas den istället till nästa år.

Den hårda strejken bland manusförfattare och skådespelare har redan lamslagit otaliga produktioner i Hollywood, och nu fortsätter den att påverka den amerikanska film-och TV-industrin. I dag meddelas vi att årets Emmygala skjuts upp. Därmed får vi vänta med att se ifall den svenske superstjärnan Alexander Skarsgård kommer att plocka hem sin andra statyett, samt vilken serie som kommer att segra i kampen om att vinna flest priser.

Emmygalan flyttas på grund av strejken – då äger den rum istället
Alexander Skarsgård är nominerad till en Emmy för sin roll i "Succession". Foto: HBO Max.

Emmygalan flyttas på grund av strejken – då äger den rum istället

Den pågående konflikten i Hollywood har lett till att inga författare kan skriva manuset till galan som var tänkt att äga rum den 18 september i höst. Likaså stoppas de skådespelare som ska ta emot priser från att närvara på plats av sitt fackförbund.

När man nu skjuter upp Emmygalan blir det så långt fram som till nästa. Närmare bestämt flyttas galan till den 15 januari 2024. Bland de serier som då förväntas dra hem flest vinster finns Succession som är nominerad i hela 27 kategorier, The Last of Us och Ted Lasso

Alexander Skarsgård vann en Emmy för sin biroll i HBO-serien "Big Little Lies". Nu har han chansen att på nytt vinna för Bästa manliga biroll i en dramaserie.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL