Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Emma Watson om att kyssa Rupert Grint: "Värsta jag gjort"

Emma Watson om att kyssa Rupert Grint: "Det var det värsta jag gjort"

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
23 juli 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
23 juli 2023

Inspelningen av Harry Potter-stjärnornas kyss var allt annat än romantisk

Emma Watson och Rupert Grint blev kända över hela världen när de spelade rollerna som Hermione Granger och Ron Weasley i Harry Potter. Relationen mellan de två karaktärerna blomstrar med tiden till något romantiskt, men detsamma hände inte mellan skådespelarna. Att kyssa Rupert Grint var därför något av det "värsta" hon har gjort, menar Emma Watson.

Streamtopp

Det är en dag i kärlekens tecken, vilket innebär att redaktionen den senaste tiden har finkammat arkiven på jakt efter romantiska filmtips, minnesvärda kyssar och annat som får våra hjärtan att bulta. När det kommer till just filmkyssar är den efterlängtade kyssen mellan Hermione Granger (Emma Watson) och Ron Weasley (Rupert Grint) i Harry Potter-filmserien, en av franchisens starkaste, mest känslosamma stunder.

Under filmseriens gång går de två karaktärerna från att vara motvilligt bekanta, till genuina vänner och slutligen blir de varandras kärleksintresse. Den långa resan som deras relation genomgår gör att det först är i Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 (2011) som vi får se Hermione och Ron kyssa varandra.

För de två karaktärerna är det ett förlösande ögonblick av känslor – men för Watson och Grint var det allt annat än romantiskt och sentimentalt att spela in den där kyssen. I alla hjärtans dags namn blickar vi tillbaka på kyssen och vad Emma Watson hade att säga om den.

Emma Watson om att kyssa Rupert Grint: "Värsta jag gjort"
Foto: Warner Bros.

Emma Watson om att kyssa Rupert Grint: "Det var det värsta jag gjort"

Medan Hermione och Ron utvecklas till att bli romantiskt intresserade av varandra, hände inte samma sak mellan Emma Watson och Rupert Grint. Skådespelarna förblev istället vänner från början till slut och med tiden utvecklade de snarare något som liknade en syskonrelation. Den nära vänskapen ledde till att inspelningen av den förlösande kyssen blev rejält obekväm.

Under marknadsföringen av Dödsrelikerna: Del 1 och Del 2 blev just kyssen mellan Watson och Grint ett hett samtalsämne, som diskuterades flitigt i intervjuer. Watson var en av dem som uttryckte starkast känslor om att kyssa sin kollega och nära vän. När stjärnan medverkade i Friday Night With Jonathan Ross år 2009, bara två veckor efter att ha spelat in scenen med kyssen, höll Watson inte igen.

– Det var det värsta jag någonsin har tvingats göra, säger Emma Watson till publikens skratt. Det kändes som ren incest. Jag kan inte beskriva det på något annat sätt, fortsätter Watson.

Emma Watson förklarar att det var okej att spela in scenen så länge hon fick hålla ögonen stängda, men att varken hon eller Grint kunde hålla sig för skratt när de väl tittade på varandra.

– Vi klarade det till slut. Sex tagningar [tog det], inte illa, säger Watson.

Emma Watson om att kyssa Rupert Grint: "Värsta jag gjort"
Daniel Radcliffes, Emma Watsons och Rupert Grints reaktioner på kyssen? Foto: Warner Bros.

Daniel Radcliffe: "Jag betedde mig som ett svin"

Kyssen kom återigen på tal i HBO Max återföreningsspecial Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (2022). Då framkom det att den obekväma inspelningen inte gjordes enklare av att Harry Potter själv, Daniel Radcliffe, var på plats och hade roligt på vännernas bekostnad

– Jag gjorde inte saker och ting bättre, för jag har tydligt fått veta att jag betedde mig som ett svin gällande det här, säger Radcliffe.

Radcliffe menar att han retade Watson och Grint när inspelningen av scenen närmade sig, genom att meddela att han skulle komma och titta på dem när de spelade in den.

Mer läsning:

Streamtopp

NÄSTA ARTIKEL