Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Emma Molin leder Guldbaggegalan igen

Emma Molin leder Guldbaggegalan igen

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
12 december 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
12 december 2019

Emma Molin återkommer som konferencier för andra året i rad när de främsta svenska filminsatserna ska belönas på Guldbaggegalan den 20 januari 2020.

– Jag vet inte hur filmsverige mår, men jag mår superbra för jag ska få leda Guldbaggegalan igen. Vi ses den 20:e januari, säger Emma Molin.

Skådespelaren och manusförfattaren Emma Molin har medverkat i en rad tv-serier, varit konferencier på Grammisgalan, sommarpratat i P1 och är, liksom förra året, en av de tävlande i årets upplaga av På spåret. Mest känd är hon kanske som en av medlemmarna i succéhumorgruppen Grotesco, senast aktuella med bejublad föreställning på Scala-teatern.

I år har Emma Molin även fått beröm för sin roll i Leif Lindbloms och Peter Magnussons komedi Tills Frank Skiljer oss åt, som hade biopremiär i oktober.

Liksom tidigare år kommer Emma Molin tillsammans med Guldbaggejuryns ordförande Anna Carlson att presentera Guldbaggenomineringarna på en presskonferens i Stockholm den 8 januari.

Guldbaggegalan äger rum på Cirkus i Stockholm måndag den 20 januari 2020, och direktsänds av SVT. Vilka filmer som nominerats avslöjas den 8 januari 2020.

Här kan du läsa vår intervju med Eva Melander, fjolårets vinnare av Guldbaggen för Bästa kvinnliga huvudroll.

NÄSTA ARTIKEL