Emilios tabbe i finalen – här går han miste om Robinson-vinsten

Emilios tabbe i finalen – här går han miste om Robinson-vinsten

Axel Diedrichs
07 december 2023 kl. 21:12

Här gick det snett på slutet

Emilio Mio Vega kämpade på men fick till slut se Pelle Lilja ta hem "Robinson" hösten 2023. Framåt slutet på finalen stod Emilio för en kostsam miss.

Kvällen bjöd på en riktig höjdare till finaltävling, där de tre finalisterna Emilia PerssonEmilio Mio Vega och Pelle Lilja slet in i det sista. Till slut var det Pelle som kunde se sig själv som vinnare av Robinson hösten 2023. När vi närmade oss slutet på tävlingen som skulle avgöras med ett eldmoment såg det riktigt bra ut för Emilio. Men trots att han var den första att få igång sin brasa skulle han sluta upp som tvåa. Anledningen var att han inte fick upp klotet som skulle passas vidare till nästa eld.

Emilios tabbe i finalen – här går han miste om Robinson-vinsten
Emilio gräver efter sitt eldklot. Foto: TV4.

Emilios kostsamma tabbe i Robinson-finalen

Vanligtvis ska deltagarna göra upp en eld, men i höstens Robinson-final rörde det sig om hela två stycken. Emilio var snabbast av de tre finalisterna med att få upp glöden och starta sin första eld. Många trodde därför att han skulle ta sig i mål först, men Pelle kom strax ikapp. Därefter var han snabb på att använda tången och fiska upp det brinnande klotet som låg i brasan och som skulle användas till att sätta upp den andra elden.

Emilios tabbe i finalen – här går han miste om Robinson-vinsten
Foto: TV4.

Det var i det här momentet som Emilio kom av sig och förlorade alla chanser på att vinna Robinson. Medan Pelle fick till sin andra brasa höll Emilio fortfarande på med sin tång för att försöka gräva upp sin. Samtidigt som mycket av hans tid gick till spillo kunde Pelle dra iväg tillräckligt långt för att säkra sin seger. För Emilias del så låg även hon bra till fram till eldmomentet som hon aldrig riktigt var nära att gå vinnande ur.

Nu har "Robinson" hösten 2023 gått i mål och det är bara att gratulera Pelle till statyetten. Vill du själv ansöka till programmet nästa år? Via länken hittar du informationen med hur du gör.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL