Elton John stöder Kevin Spaceys vittnesmål – i rättegången mot sexuella övergrepp

Elton John stöder Kevin Spaceys vittnesmål – i rättegången mot sexuella övergrepp

Filmtopp
17 juli 2023 kl. 15:07

Superartisten och hans make kallade till vittnesmål

Kevin Spacey befinner sig i rättegång för en rad allvarliga brottsåtal. Nu har Elton John och hans make David Furnish vittnat i skådespelarens försvar.

Nu pågår rättegången mot skådespelaren Kevin Spacey i London. 63-åringen står åtalad för sexuella trakasserier och övergrepp på fyra olika män, men nekar till brott. I dag kallades världsartisten Elton John, som nyligen avslutat sin avskedsturné, för att vittna i Spaceys försvar tillsammans med sin make David Furnish som han varit gift med sedan 2005.

Elton John stöder Kevin Spaceys vittnesmål – i rättegången mot sexuella övergrepp
Elton John under sin avskedsturné. Foto: Disney.

Elton John stöder Kevin Spaceys vittnesmål

I ett av de fyra fallen ifrågasätter Kevin Spaceys försvarare tiden som ofredandet ska ha ägt rum – på en tillställning hemma hos Elton John. Medan målsägaren påstår att det ska ha hänt under mitten av år 2000 hävdar Spaceys försvar att han var på eventet 2001. 

Elton John och David Furnish kallades till rättegången via videolänk från Monaco för att berätta om han minns Spaceys närvaro vid eventet. Till skådespelarens fördel minns John honom, på grund av de kläder han bar på sig: 

– Ja, för han kom iklädd en vit slips. 

Han kom ihåg även bilen som Spacey förvarade hos honom, samt att han övernattade hos dem dagen innan evenemanget. Vidare backade Furnish upp Spaceys eget vittnesmål att han bara deltog i evenemanget år 2001. Furnish sa att han hade granskat fotografier tagna på festen från 2001 till 2005 och att Spacey bara synts på bilder från det året. Han lade då till att alla gäster fotograferades varje år.

Elton John och David Furnish är de första stora profilerna att vittna i rättegången som började förra veckan. Spacey har beskrivit samtliga åtal som "svaga" och anklagat de fyra klagande för att ljuga och överdriva sina påståenden. Han påstår även att en av de klagande gjorde det för "pengar, pengar och sedan pengar."

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL