Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Elis Gerdt slutar som Sune

Elis Gerdt slutar som Sune

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 september 2020

Har blivit för gammal.

"Sune – Uppdrag midsommar" kommer ut senare i år. Filmen blir Elis Gerdts sista i titelrollen och kanske hans allra sista produktion överhuvudtaget.

Sune vs Sune
Elis Gerdt i "Sune vs. Sune". Foto: Nordisk Film.

Elis Gerdt har nu gjort kultrollen Sune i två filmer. Snart kommer hans tredje, och tillika sista film, "Sune – Uppdrag midsommar".

Sune vs. Sune och Sune – Best Man har mötts av övervägande positiv respons av den svenska kritikerkåren och lockat mängder med familjer till biograferna. Likaså har frontpersonen Elis Gerdt fått beröm för sina prestationer, men det är snart dags för honom att tacka för sig. 

– Jag kan ha gjort min allra sista film, säger Gerdt till Aftonbladet

Anledningen att Gerdt tvingas hoppa av som Sune? Den biologiska klockan. Ja, den blott 14-årige grabben har blivit för gammal för rollen. 

Gerdt berättar att han inte planerar att gå någon skådespelarutbildning, men att han inte vet vad han istället kommer att gå för väg i livet.

"Sune – Uppdrag midsommar" har biopremiär i jul. Handlingen utspelar sig den här gången i Myshult under den somriga högtiden där kärleksproblem och grannfejder är att räkna med.

För fler nyheter --> Scrolla vidare, eller tryck här!