Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Elin Övergaard prisas på Göteborg Film Festival

Elin Övergaard prisas på Göteborg Film Festival

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
28 januari 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
28 januari 2019
Elin Övergaard mottog igår kortfilmspriset Startsladden för sin film "Ingen lyssnar". Priset är värt över 300 000 kronor i form av filmteknik, kontanter och tjänster.
 
Just nu pågår filmfestivalen i Göteborg och igår var det dags för ännu en prisceremoni. Denna gången var det kortfilmspriset Startsladden som delades ut och årets vinnare blev Elin Övergaard för Ingen lyssnar.

Juryns motivering lyder:

 
"Årets vinnare av startsladden är en komplex och mångfacetterad film med mästerlig dialog, skådespel och klipp. Med en subtil och underspelad plot vävs samtidens stora moderna teman samman - det politiska spelets svek mot individen i ett kafkaeskt förtvivlat universum där föräldrar står hjälplösa inför sina barns lidande medan maktens kvarnar obönhörligt mal. En elegant kritik mot ett system där alla, också systemets representater, är offer. Ett skarpt, intelligent, galghumoristiskt och förtvivlat litet mästerverk. Vinnaren av startsladden 2019 är: Ingen lyssnar av Elin Övergaard."

Ingen lyssnar ställer frågor om polarisering, normalisering och om vems åsikter som räknas under ett tumultartat stormöte. Ett nytt HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn ska öppnas och kommunen har bjudit in till samtal med de boende i området.

Startsladdens jury bestod i år av Anna Anthony (producent), Shahab Mehrabi (regissör), Mattias Nordkvist (skådespelare) och Isabella Eklöf (regissör). Bakom priset står Svenska Filminstitutet, Gothenburg Studios, Red Rental by Maan, Teaterförbundet, Folkets Bio, Film i Väst, Independent Kostym och Shoot&Post.

Göteborg Film Festival är Sveriges största arena för svensk kortfilm och varje år premiärvisas drygt 80 nya kortfilmer under de elva festivaldagarna. De Startsladden-nominerade filmerna är några av festivalens mest populära med stort publiktryck och visningarna är slutsålda varje år.

NÄSTA ARTIKEL