Elijah Wood vill göra Terror på Elm Street

Elijah Wood vill göra Terror på Elm Street

Filmtopp
07 februari 2020 kl. 10:02

Vill ge Robert Englund ett sista farväl.

Efter att ha producerat flera skräckfilmer vill Sagan om Ringen-stjärnan Elijah Wood väcka liv i klassikern Terror på Elm Street.

Terror pa Elm Street 4
Stillbild från "Terror på Elm Street 4: The Dream Master" (1988). Foto: New Line Cinema.

Redan på 70-talet släpptes den första filmen i skräckfranchisen Terror på Elm Street av Wes Craven med Robert Englund som Freddy Krueger, den brännskadade figuren som jagar tonåringar i deras mardrömmar. I den filmen såg vi också Johnny Depp i en av de bärande rollerna.

Ja, originalet gjorde succé och fick mängder av uppföljare. 72-årige Englund gjorde sin sista officiella insats som den obehaglige mördaren Freddy Krueger i Freddy vs. Jason (2003). Därefter har det följt ett par gästframträdanden, bland annat i The Goldbergs (2018).

2010 släpptes en reboot med Jackie Earl Haley i rollen som Krueger. Den flög dock inte tillräckligt bra för att öppna en ny filmserie. 

Nu vill Elijah Wood producera ny Terror på Elm Street

Elijah Wood i Sagan om Ringen.
Elijah Wood i "Sagan om Ringen – Härskarringen" (2001). Foto: New Line Cinema.

Efter succén med Sagan om Ringen-filmerna har Elijah Wood ägnat sig mycket åt genrefilm, inte minst skräck som är hans stora favorit. Wood har producerat flera rysare, inte minst hyllade Mandy med Nicolas Cage, men också spelat obehagliga karaktärer i filmer som Sin City och Maniac.

I ett samtal med skräckfilmssajten BloodyDisgusting berättar Wood att han och produktionsbolaget SpectreVision vill ge nytt liv till den klassiska franchisen: 

– Vi vet inte ännu om vi kan få filmrättigheterna, men det vore väldigt häftigt att bygga vidare på berättelsen. Man kan inte bara göra om originalstoryn med Freddy Krueger ännu en gång, utan vi vill ta berättelsen vidare. Men till en början tror jag att Robert Englund måste vara med som Freddy, så att vi kan hedra filmserien och Wes Craven. 

Filmtopp håller tummarna för att Elijah Wood får genom sin vilja. Vi har tidigare gjort en lång intervju med Robert Englund om Freddy Krueger, hans övriga karriär, samboskapet med Mark Hamill och hur han låg bakom att Hamill fick rollen som Luke Skywalker – och mycket mer!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL