Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Elijah Wood berättar om pedofilskandalerna i Hollywood

Kristian Andersson | Nyhet
04 juni 2016
Kristian Andersson | Nyhet
04 juni 2016

Elijah Wood: "It was all organized"

The Official 'The Greasy Strangler' Pre Party Presented By Mellow Mushroom Pizza Bakers At Bar 53 At Rock & Reilly's And 50 Bleu Lounge - 2016 Park City

"Sagan om ringen"-stjärnan Elijah Wood gjorde sin första roll redan som åttaåring. Han har berättat att pedofili inte är ovanligt i Hollywood och att det är något som är väldigt utbrett. Det är inte ovanligt att de som utnyttjar barn är rika och mäktiga personer.

Wood berättade för Sunday Times att han hade en väldigt beskyddande mamma vid namn Debra, som inte lät honom gå på fester när han var under 18 år. Många av hans kompisar som gick på dessa fester blev sexuellt utnyttjade.

Wood säger följande till thedailybeast.se:

Clearly something major was going on in Hollywood. It was all organized. There are a lot of vipers in this industry, people who only have their own interests in mind,

En av många skandaler i Hollywood var tillexempel när programledaren Jimmy Savile sexuellt utnyttjade barn. Enligt vissa källor ska han ha utnyttjat barn som inte var äldre än åtta år gamla.

LÄS MER PÅ: The Hollywood Reporter

Enligt Elijah Wood polisanmäls inte brotten eftersom de utnyttjade är rädda för vad som kommer hända om de berättar om händelsen. Detta är ett väldigt stort problem i Hollywood eftersom de som utnyttjar barnen inte ställs inför rätta. Wood berättar att han inte längre kunde vara tyst om detta problem eftersom oskyldiga utsätts för övergrepp.

Något som är positivt är att anklagelserna mot personer i Hollywood har ökat de senaste åren, vilket kanske beror på att de utnyttjade nu vågar berätta om vad som hänt. En skådespelare som har utsatts för dessa övergrepp är skådespelaren Corey Feldman, som 2012 berättade om övergreppen som skedde på 1980-talet. Feldman menar att det största problemet i Hollywood är pedofili.