Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Eli Roth regisserar Borderlands

Eli Roth regisserar "Borderlands"

Kristian Andersson | Nyhet
23 februari 2020
Kristian Andersson | Nyhet
23 februari 2020

Eli Roth är en regissör med många genrefilmer under bältet och snart blir det en till.

Under åren har Eli Roth levererat filmer som "Hostel" och "Knock Knock". Nu jobbar han på en filmadaption av TV-spelet "Borderlands". Projektet görs för Lionsgates räkning.

Enligt The Hollywood Reporter är Eli Roth klar för att göra en filmadaption av TV-spelet Borderlands, som utspelar sig i framtiden på den avlägsna ökenplaneten Pandora. 

– Jag är väldigt uppspelt över att få dyka ner i Borderlands-världen, och jag skulle inte kunna göra det med ett bättre manus, produktionsteam och studio. Jag har en lång, framgångstik historia med Lionsgate – det känns som att vi har vuxit upp tillsammans och att allt i min regikarriär har lett fram till ett projekt av denna skala och ambition, sade Eli Roth om produktionen.

Det är bolagen Gearbox Software och 2K som ligger bakom det populära TV-spelet Borderlands (2009). 

I filmen följer vi en grupp legosoldater som strider mot utomjordingar. Detta då dessa varelser besöker planeten för att komma åt deras hemliga "valv" där det ryktas finnas avancerad teknik.

Ingen mindre än Emmyvinnaren Craig Mazin kommer att skriva manus till filmen och producenterna är Avi Arad, Avi Arad och Erik Feig.

Borderlands beräkna ha premiär omkring januari under nästa år berättar Hollywood Reporter.