Ekstrand om rivaliteten med Filip & Fredrik: ”Sura på alla som har mer tittare”

Ekstrand om rivaliteten med Filip & Fredrik: ”Sura på alla som har mer tittare”

Axel Diedrichs
07 mars 2024 kl. 16:03

Förklarar "beefen" mellan Erik och Mackan, och Filip och Fredrik

När Erik Ekstrand från "Erik och Mackan" gästade Tack för kaffet podcast pratade han ut om rivaliteten mellan duon han tillhör och Filip & Fredrik.

Radarparet Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är högaktuella. Inte bara är de fullt igång med den nya säsongen av Alla mot alla, deras tokhyllade biofilm Den sista resan rullar nu på svenska biografer. Kanske är det därför som de två kommer på tal när Tack för kaffet podcast har med sig radio-och TV-profilen Erik Ekstrand som gäst i studion. Det fanns nämligen en tid när mycket berömda duon han själv tillhörde, Erik och Mackan, ofta jämfördes med Filip och Fredrik. 

Ekstrand om rivaliteten med Filip & Fredrik: ”Sura på alla som har mer tittare”
Foto: discovery+.

Ekstrand om rivaliteten med Filip & Fredrik: ”Sura på alla med fler tittare”

I podden tar man upp och frågar Erik Ekstrand om han och vännen Mackan Edlunds rivalitet med Filip och Fredrik. Ekstrand berättar då hur han ser på duon och hur det kommer sig att det finns en "beef" mellan dem.

– Jag känner inte dem. Jag upplever dem som väldigt tävlingsinriktade och väldigt sura på TV4 för att de har många tittare. Jävligt sura på alla som har mer tittare. De hänger upp sig sjukt mycket på mätbar framgång, säger han och fortsätter:

– De borde vara helt lugna. De har sån jävla fanbase och är så jävla älskade med skitmycket folk som längtar efter fler Filip och Fredrik-program, den gamla sortens. Det gör jag också, jag tycker att de var jätteroliga, säger Erik och håller med de som tycker att det blivit tråkigt att duon inte gör samma typ av program längre. 

När Ekstrand ska bena ut hur det kommer sig att Filip och Fredrik verkar ha stört sig på Erik och Mackan så tror han att det kan ha att göra med sättet hans duo blev stor på.

– Vi kom efter dem. De gjorde friare och mer nyskapande produktioner, men de har också snott rätt hårt från andras grejer. De har ju pratat öppet om att de med näbbar och klor ville ta sig in i branschen, vilket vi aldrig ville. Vi gjorde radio som var våran dröm och kämpade ingenting för det [att göra TV], utan det var någon annan som frågade om vi ville göra det. Då fattar jag kanske att man kan bli sur på någon som glider in på ett bananskal på nåt sätt. 

Se hela klippet när Erik Ekstrand intervjuas om Filip och Fredrik här: 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL