Taron Egerton gör film om spelet Tetris

Taron Egerton gör film om spelet Tetris

23 juli 2020 kl. 10:07

Ska spela grundaren av spelet Tetris.

Det är skådespelaren Taron Egerton som nu kommer att medverka i en ny film som ska handla om en rättsprocess kring spelet Tetris.

Taron Egerton i Kingsman: The Secret Service.
Taron Egerton i Kingsman: The Secret Service. Foto: 20th Century Fox.

Skådespelaren Taron Egerton har medverkat i flera större filmen som Rocketman och Kingsman-serien. Nu har han fått en roll i en film som ska heta Tetris och handla om den holländske tv-spels entreprenören Henk Rogers. Filmen kommer inte direkt att handla om spelet utan mer om en rättsprocess som uppstod när han skapade spelet på 80-talet. Rogers blandades in i en stor tvist med en större organisation som gör mjukvaror och som också utvecklar bland annat tv-spel.

I filmen kommer vi alltså att vara med om en rättsprocessen kring äganderätten av det kända spelet Tetris. Filmen kommer att regisseras av Jon S Baird som tidigare gjort filmen Stan & Ollie om Helan och Halvan. Leonard Blavatnik och Matthew Vaughn kommer att producera berättar The List.

I skrivande stund jobbar Taron Egerton på andra filmer som Little Shop of Horror där han kommer spela en florist tillsammans med skådespelare som Scarlett Johansson och Billy Porter. Filmen Tetris ska påbörjas i slutet av sommaren i september.

Läs också om att Christopher Reeves Superman-mantel såldes på auktion för en galen summa.

NÄSTA ARTIKEL