Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Everdahl & Karlssons film TV #125

Eftersnack: Everdahl & Karlssons film TV #125

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 oktober 2021

"Hela mitt liv är en brasklapp"

Everdahl & Karlssons film TV är podcasten som besvarar frågan som skakar oss alla: VAD SKA VI SE IKVÄLL?!

C-G, Göran och Johan beskådar den Cannes-hyllade Wes Anderson-rullen The French Dispatch. Måste man prenumerera på The New Yorker för att fatta nåt? Är Anderson bara militant excentriker? Är det som fattas i filmen kanske Gits Olsson och Rune Moberg?

Den lika rosade serien Reservation Dogs kommer till Sverige, med blinkningar till Tarantino-filmen men ett beskedligare rollgalleri. Missa inte bilskolläraren i avsnitt sju!

Dessutom: Johan utgjuter sig över gisslet med talande, animerade bebisar! Göran vill inte se på Squid Game och C-G uttalar frasen "Tralala, vi dansar i en tårta!" I sanning podden med extra allt.

Första rundan: Pedanten Wes Anderson och Reservation Dogs

The French Dispatch
Foto: Disney.

Dockhusregissören Wes Anderson är tillbaka med en ny, hyllad film The French Dispatch. Det är alltid en händelse med en ny film av Wes Anderson och det tyckte även Cannes som nominerade regissören till en Guldpalm tidigare i år. Militant excentriskt med all detaljrikedom, men det rör sig mest bara på ytan. Likväl, trion tror att filmen kommer höjas vid omtitt.

Betygen som sätts:

C-G: 3 av 5
Göran:
3 av 5
Johan:
3 av 5

Gemensamt betyg:
3 av 5

Reservation Dogs, inte att förväxlas med Reservoir Dogs, handlar om ungdomar på ett reservat för USA:s ursprungsbefolkning som börjar begå mindre brott för att spara ihop pengar till att åka till Kalifornien. Trion gillar vad de ser och rekommenderar den!

Sista rundan: Klyschorna anfaller!

Frayed
Frayed. Foto: HBO.

C-G: Lyfter fram den gamla poddfavoriten Frayed som är tillbaka med en ny säsong. Och gud vad glad han är över att han inte struntade i att hugga tag i den nya säsongen – som man ibland gör i det eviga serieflödet. Detta är superkul med gott om dåliga människor att följa!

Göran: Attack of the Hollywood Clichés! En Netflixspecial med Rob Lowe som programledare. Det är en genomgång av klyschor och olika Hollywoodmotiv. Det pratas bland annat om The Wilhelm Scream och andra godbitar!

Johan: Passar på att tipsa om den norska filmen Ninjababyn, som bygger på en norsk tecknad serie. Det handlar om en serietecknare, med massor av framtidsdrömmar men så blir hon gravid utan att upptäcka det, utan märker det först när hon är i sjätte månaden. Regin svajar lite men Johan blir engagerad och gillar skådespelarna. Johan passar också på att sätta betyg och det blir 3 av 5 till Ninjababy.

NÄSTA ARTIKEL